Şeffaf plastik kapları, alçıyı, suyu ve bezelye veya fasulyeleri hazırlayın. Bir karıştırma kabında alçıyı bir miktar su ile karıştırın. Karışımın kıvamı akıcı ancak katı olmalıdır. Gerekirse su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Karışıma bir avuç bezelye veya fasulye ekleyin ve iyice karıştırın.
Her çocuk için bir saksı ya da küçük kap hazırlayın. Her saksıya bir miktar toprak koyun. Çocuklar tohumlarını seçsinler ve çocuklara saksılara bir ya da iki tohum ekmelerini söyleyin. Tohumları diktikten sonra hafifçe üzerini kapatacak kadar toprak ekleyin. Her saksıya etiketler yerleştirerek çocukların saksılarına isim vermelerini sağlayın.
Açık alanların veya çevrenizin biraz daha renkli olmasını ister misiniz? Şimdi ilkbaharda rengârenk çiçekler ekmenin ve böylece arılar ve kelebekler için bir “beslenme çayırı” yaratmanın en iyi zamanıdır. Büyük tohum toplarını yaparken, çocuklar sadece çok eğlenmekle kalmaz, aynı zamanda değerli dokunsal deneyimler kazanırlar. Ayrıca sosyal etkileşim uygular ve çiçeklerin doğal büyüme sürecini tanırlar.
Yumurta kartonundan bir yumurta yuvası kesilir. Bu tavuğun gövdesini oluşturur. Tavuğun gagası ve tarağı renkli kâğıttan kesilir ve yapıştırılır. Gözler boyanır.
Yumurta kabuğuna bir yüz çizilir. Son olarak toprak ilave edilir ve tere tohumları ekilir ve sulanır.
Çocukla masa başında buluşun. Kapaklı plastik şişeleri masanın üzerine koyun ve çocuklara kapakları açtırın. Burada ince motor becerilerine ihtiyaç var! Gerekirse çocuğu destekleyin. Ardından huniyi şişe ağzına yerleştirin ve şişeyi çocuğun huniye kolayca ulaşabileceği şekilde tutun.
Her gün yeni bitki ekerek zaman içinde bir tohumun nasıl büyüdüğünü anlamak.Tere, en hızlı büyüyen bitki türlerindendir. Ancak hızlı büyüdüğü için farklı zamanlarda da ekilse kısa bir zaman içinde tüm bitkilerin aynı yüksekliğe ulaşması dezavantajı vardır. Turp biraz daha yavaş ve daha yüksek büyür ve daha uzun süre ayırt edilebilir. Fasulye daha da yavaş büyür. Fasulye ile zaman aktıkça bitkilerin nasıl büyüdüğü daha iyi anlaşılır.
Çocuklara tahıl, un ve ekmek sunduğumuzda tahıl işlemenin farklı aşamalarını görebilir, hissedebilir, koklayabilir, duyabilir ve tadabilirler. Bu duyusal deneyimler çocuklar için özellikle unutulmazdır.