Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
20 Ocak

Güneş ve Ay Sayma

Güneşin gündüzü, ayın ise geceyi temsil ettiğini anlatın. Güneşin ışığına, ayın ise daha yumuşak ışığına vurgu yapın. Gündüzleri gökyüzü parlak olur çünkü güneş vardır, gece ise ay gökyüzünde parlar” şeklinde bir hikâye veya açıklama yapın. Çocuklardan güneşi ve ayı temsil etmek için doğal malzemeleri kullanarak şekiller oluşturmasını isteyin.

18 Ekim

Turuncu Oda Köşesi

Çocuklarla birlikte sınıfta bulunan tüm turuncu nesneleri bir araya getirin. Turuncu oyuncaklar, kitaplar, yumuşak dokular ve farklı malzemelerden yapılmış nesneler seçin. Bu adım, çocukların belirli bir renge dikkat etmelerini sağlayarak odaklanma ve farkındalıklarını geliştirir.
Nesneleri toplarken çocuklarla renkler hakkında konuşun: “Bu nesne hangi renk?”, “Başka nerelerde turuncu renk gördünüz?” gibi sorular sorarak onların dikkatlerini renge yönlendirin.

24 Eylül

Kendimi Keşfediyorum

Her çocuk, kartonun üzerine istediği pozisyonda uzanır. Bir diğer çocuk, onun vücut hatlarını çizer. Çizilen vücut hatları dikkatlice kesilir. (Bu aşamada öğretmenlerin yardımı gerekebilir.)Çocuklar, kendilerini simgeleyecek şekilde kartondaki figürleri boyar ve giydirir.

08 Eylül

Kendi Portremi Yapıyorum

Her çocuğa büyük bir kâğıt ve çeşitli sanat malzemeleri verin. Malzemeler arasında renkli kalemler, pastel boyalar, sulu boyalar ve dekoratif materyaller bulunabilir.

10 Ağustos

Benim Yüzüm, Benim Tarzım!

Tel askıları bir gün önceden hazırlayın. Telden üçgenler oluşturup, bu üçgenleri daire şeklinde sıkıca çekerek yuvarlak bir form elde edin. Çentikleri (kıyafetleri asmak için kullanılan cihazlar) bırakın; bunlar kulakları temsil edecektir.

30 Temmuz

Üzüntüyle Baş Etme ve Rahatlama Sanatı

Kitaptaki karakterden kısaca bahsedin ve ilgili duygusal anlardan söz edin. Örneğin, “Elif’in hikâyesinden hangi kısmı hatırlıyorsunuz? Siz de Elif gibi üzüldüğünüz bir zaman oldu mu?”

Çocuklara üzüntü duygusunu tanımlamaları ve bu duyguyla nasıl başa çıktıklarını paylaşmaları için teşvik edin. “Üzgün olduğunuzda neler yaparsınız? Neler sizi mutlu eder?” gibi sorular yöneltin.

29 Temmuz

Çoraptan Korku Dinleyicisi

Her çocuk, seçtiği bir çorabı alır. Çorapların içine biraz pamuk doldurarak dolgun bir görüntü elde edilir. Kartonlardan kulak, burun, ağız ve diğer yüz hatları kesilir. Oynar gözler ve kartondan kesilen parçalar, çorapların üzerine tutkal ile yapıştırılır. Çocuklar, istedikleri gibi süslemeler yaparak korku dinleyicilerini kişiselleştirebilirler.

06 Mayıs

Ahtapot Kuklası Yapıyoruz

Son olarak, çocuklar ahtapotun kafasına ip bağlarlar ve ardından ucunu bir çubuğa bağlarlar. Şimdi, çocuklar çubuğu havada yukarı ve aşağı hareket ettirirken, ahtapot tüm kollarını onlarla birlikte hareket ettirir. Ahtapotun yüzü için çocuklar gözlerini ve ağızlarını çizdikleri bir kumaş kalemi kullanırlar.

18 Nisan

Önkol ve Ayak Uzunluğu Aynı Uzunlukta mı ?

Bandın bir ucunu bir elinizin parmaklarıyla tutun. Şeridi aynı kolunuzdaki dirseğe ulaşana kadar açın. Uzunluğu bir düğüm veya bir bant parçası ile işaretleyin. Kurdeleyi ayak boyunca, topuktan ayak parmağının ucuna kadar uzatın (son deneyde olduğu gibi)

07 Nisan

Mobil Gezegen

Hangi dünyasal nesnelerin uzayda yerlerini bu şekilde aldıklarını görmek heyecan verici. Çocukla yaratıcılıkta sınır tanımazlar. Bazen, arabalar ve evler gökyüzü modelinde kuyruklu yıldızlar ve gezegenler arasında bağlanarak yerlerini alırlar.