2 Günlük DENEME ABONELİĞİ süresince 1 haftalık eğitim programı ve 5 aktivite bizden sana hediye!

26 Temmuz

Taş Kimde?

Çocuklar bir daire şeklinde ayakta durur veya otururlar ve her biri ellerinde bir plastik bardak tutar. Seçilen bir çocuk dairenin ortasında gözleri kapalı olarak oturur veya durur.
Herhangi bir bardağa yuvarlak bir çakıl taşı yerleştirin. Kararlaştırılan bir başlatma komutundan sonra çakıl taşı bardaktan bardağa aktarılır. Bunu yapmak için taşı olan çocuk, yandaki çocuğa döner ve taşı boş bardağa atar. Taş çocuklar arasında bardaktan bardağa aktarılır.

24 Haziran

Bahar Egzersiz Eğlencesi

Oyuna başlarken bu adımları takip edilebilir: Daire içinde birbiri ardına bireysel terimleri söylersiniz. Örneğin, “uğur böceği”. Şimdi tüm çocuklar kırmızı şifon bir eşarp ile yer değiştirmek zorundadır. Kumaş, rolü görselleştirir ve hatırlamayı kolaylaştırır.

06 Mayıs

Bahar Renklerinde Gölgelik

ahta kasnağı yere yerleştirin.
Çocuk başlar ve krepon kâğıt şeridin ucunu kasnağın üzerine yerleştirir. Bir ucunu çocuklar kasnağa düğümler, böylece şeridin uzun ucu daha sonra kasnaktan gevşek bir şekilde sarkar.
Bir sonraki çocuk da krep şeridiyle aynı şeyi yapar ve ilkine çok yakın düğümler. Tüm çocuklar krep şeritlerini bu şekilde takana kadar bu böyle devam eder. Şeritler ne kadar renkli olursa, gölgelik o kadar canlı ve renkli görünecektir.

29 Nisan

Sahile Gelen Deniz Kabukları

Çocuklara, “bugün sabah veya akşam yemeğinde odamızda midye ziyaretimiz var. Oyun çemberi kuralım ve ellerinizi bana uzatın, ben de oraya bir kabuk koyayım.” Şimdi midyeleri çocuklara dağıtın. Herkese midye verildiğinde, aşağıda yer alan metni söyleyin ve çocuklar uygun hareketleri yapsınlar. Çocuklara önceden hareketleri gösterebilirsiniz.

28 Nisan

Parmak Oyunu Uzaklarda, Derinlerde ve Geniş̧ Denizde

Uzaklarda, derinlerde, uçsuz bucaksız denizde” bu parmak oyunu küçük bir yengeç hakkındadır. Küçük yengeç çok üzgündü çünkü denizde onun gibi bir hayvan bulamamıştı. Balıklara, yılanlara ve midyelere kendisi gibi olup olmadıklarını sorar. Çocuklar metni birçok kez tekrar ederek oyuna hızlı bir şekilde katılabilirler. Bundan kaynaklanan hızlı başarı duygusu çok motive edicidir. Çocuklar parmak oyunlarıyla konuya yaratıcı bir yaklaşım bulurlar.

17 Nisan

Kış Ve Güneşli Bir Hikâye

Baharın ilk habercileri ortaya çıkar.
Yeşil şeffaf kâğıt projektörün alt kenarına yerleştirilir.
Güneş artık parlak ışığıyla tüm dünyayı doldurmaktadır ve kar tamamen kaybolmuştur.

Beyaz şeffaf kâğıt kaldırılır ve sarı kâğıt yeryüzünün üzerine yerleştirilir.
Tüm insanlar evlerinden çıkar ve güneşi selamlar.
Renkli kâğıtlardan yapılmış 2 küçük adam dünyanın sağına ve soluna yerleştirilir.

16 Nisan

Kavanozdaki Hikâyeler Kış Mevsimi

Her iki şablonun da renkli çıktısını alın. “Motifler” şablonuna ince bir tabaka yapıştırıcı sürün ve ardından kavanoz şablonunu ilk sayfaya yapıştırın. Sonra tek tek kareleri kesin. Baktığınızda kavanozlar boş görünüyor. Ancak, basılı camın arkasına bir ışık tutarsanız, motif görünecektir!

07 Nisan

Kurbağa zar Oyunu

Kurbağa sayma oyununun rakamlarını print ederek 1’den 10’a kadar tek tek çembere yerleştiriniz ve kurbağa resimlerini de 1’den 4’e kadar çembere yerleştiriniz.
Birden fazla çocukla oyunu aynı anda oynayacaksanız 3 sıra yan yana oluşturabilirsiniz.
Zar atılır her kurbağa attığı zar sayısı kadar diğer çembere zıplar eşi olan çocukta rakam çemberinde bir sayı atla

02 Nisan

Hoş Geldin

Alternatif olarak, “konuşma taşı” gezdirilir. Taşı elinde bulunduran çocuk adını söyleyerek kendini diğerlerine tanıtır. Çocuk gözü kapalı veya açık kendisine gösterilen ilginin ve sevgi dolu bakışların tadını çıkartır. Çocuk ilgi ve sevgiye doyduğunda taşı başkasına verir.