Bademleri ve hurmaları mutfak robotunda iyice kıvama gelene kadar çekin. Karışıma Hindistan cevizini ekleyin ve karışımın homojen hale gelmesini sağlayın.
Bu cam şablonları, güneş ışığı altında veya bir ışık kaynağı kullanarak bardaklara yerleştirin. Çocuklardan gölgeleri incelemelerini ve gölgenin neye benzediğini tahmin etmelerini isteyin. Orijinal motiflerin bulunduğu kartları ve gölge kartlarını karıştırın. Çocuklar, gördükleri gölgeye uyan orijinal motifi bulmaya çalışırlar.
Çocuklardan biri bir bardağını yaklaşık 3 cm yüksekliğe kadar yemeklik yağ ile doldurur. Başka bir çocuk, bardak yaklaşık 2/3 dolana kadar üzerine içme suyu döker. Her şeyden önce, çocuklar artık yağın nasıl yavaşça yüzeye
Çıktığını ve orada bir tabaka oluşturduğunu gözlemleyebilirler. Bir çocuk renkli mürekkebi bir pipetle bu yoğun yağ tabakasına damlatır. İlk başta,
Çocuklarla birlikte sebzeleri ısırık büyüklüğünde çubuklar halinde kesin. Çocuklar bu çubukları bardaklara koyarlar, böylece daha sonra yemek için kolayca alabilirler. Dip sos için yoğurt, limon suyu, tuz ve şekerin yanı sıra yağ, ince doğranmış soğan ve otları bir kapta karıştırın.
Aktiviteyi çocuklarla gerçekleştirdiğinizde, hiçbir çocuğun tuzlu hamuru ağzına koymayacağından emin olun. Pişirme kâğıdını çocuğun önündeki bir masaya yerleştirin. Daha sonra tuzlu hamuru düz bir şekilde yoğurun ve parmak uçlarını yan yana 2 kez sıkıca hamura bastırın. Bu bir tür kalp şekli oluşturur. Daha sonra onları kalp şeklinde bir bıçakla kesin.
Açık büfe kahvaltı saat 10.00’a kadar yapılmalıdır. Böylece çocuklar kahvaltı zamanını öğrenirler.
Bu süre içinde çocuklar istedikleri kadar içecek ve yiyeceklerden alıp kahvaltılarını yaparlar.
Okulun ilk günlerinde öğretmen çocuklara yiyecek içecek almada yardımcı olur, bazı çocukların yardıma ihtiyacı olabilir.
Su kaynatılır ve sallama meyve çayı ilave edilir. Karanfil ve tarçın kabuklarımda ilave edilir ve yaklaşık 10 dakika bekletilir sallama çay hafif sıkılır ve karanfil, tarçın kabuğu ile birlikte çıkartılır.
Bardaklar masaya yan yana dizilirler. Sürahi ile farklı bardaklara farklı miktarlarda su doldurulur. Çocuklar çay kaşığı ile bardaklara vurduklarında, farklı yüksek tonlar duyarlar. Pipetlerle kabarcık ve müzik de yapabilirsiniz.
Bir maden parayı alıp, önünüzde bulunan düz bir yüzeye koymalısınız. Bir pipet ve bir bardak suyu hazır bulundurmalısınız. Emerek pipetin içine su çekmesliniz ve damla damla madeni paranın üzerine damlatmalısınız. Su damlaları madeni paraya kısa bir mesafeden düşmelidir.
Portakal veya limon kestiğimizde, suyu bize doğru püskürür. Bazı yiyecekleri sularından arındırdığımızda daha uzun ömürlü olurlar. Örneğin mantar veya baklagiller. Müsli veya kuru üzüm kurutulmuş meyveler. Diğer taraftan, pişirirken birçok şeye tekrar su eklenir. Örneğin pirinç, erişte, bulgur gibi bu yiyecekleri pişirirken sıvı emmelerine izin veriyoruz.