Yapıştırıcı kuruduktan sonra çocuk şişeyi serbest oyun alanına götürebilir. Şişeyi elinde ileri geri ya da yukarı aşağı hareket ettirdiğinde kar taneleri/konfeti yükselir ve şişenin içinde dönmeye başlar. Şişeyi yerde yuvarlasalar bile, kar tanelerinin şişenin içinde dans ettiğini görebilirler.
Yapıştırıcı kuruduktan sonra çocuk şişeyi serbest oyun alanına götürebilir. Şişeyi elinde ileri geri ya da yukarı aşağı hareket ettirdiğinde kar taneleri/konfeti yükselir ve şişenin içinde dönmeye başlar. Şişeyi yerde yuvarlasalar bile, kar tanelerinin şişenin içinde dans ettiğini görebilirler.
Çocuklar önce beyaz kartonun üzerine tutkalı elleriyle veya bir fırça yardımıyla yayarlar. Daha sonra topladıkları malzemeleri karton üzerine yapıştırarak kolajlarını oluştururlar. Kolaj sırasında malzemeler hakkında çocuklarla konuşarak onları tanımalarını ve yeni kelimeler öğrenmelerini sağlayın.
İlk adım, tuvalet kâğıdı rulolarını süslemektir. Her çocuk bir rulo alır ve üzerine tutkalla boyama yapar. Sonra, renkli ambalaj kâğıtları ile diledikleri gibi süsleme yaparlar. Yırtık parçalar veya kesilmiş üçgenler gibi farklı şekiller de kullanabilirler.
“Siyah ve beyaz renkleri nasıl birbirine uyumlu hale getirdiğimiz gibi, sağlıklı yiyecekleri de bir araya getirerek vücudumuza iyi bakabiliriz. Mesela beyaz süt ve siyah zeytin bir arada çok iyi olur!”
“Siyah ve beyaz gibi zıt renkler gibi, sağlıklı yiyecekler de dengeli bir şekilde yenmeli.”
ocuklarla birlikte A4 kartonunu biraz daraltarak bir mum şekline kesin.
Çocuklar, mumun üst kısmına tutkal sürer ve sarı kartondan kestikleri parçayı alev şeklinde yapıştırır.
Mumun alt kısmını tutkalla kaplayarak seçtikleri Noel sembollerini bu alana yapıştırmalarına rehberlik edin. Yapılan mumu kurumaya bırakın.
Çocuklarla birlikte hazırlanan yaratıcı alanınızda buluşun. Onlara yapraklar ve meşe palamudu şapkalarıyla bir sincap tasarlayacaklarını anlatın. Her iki seçeneği tanıtın ve seçme özgürlüğü tanıyın.
Çocuklar farklı boyut ve şekillerdeki yaprakları seçerek bir sincap gövdesi oluşturur. Yaprakları kâğıt tabak veya Kraft kâğıdına yapıştırıcı ile sabitlerler.
Çocuklara sincabın çıktısını ve tutkalı verin. Çocuklar sincabı tamamen tutkalla kaplasın. Kurutulmuş yapraklar arasından istediklerini seçerek sincabın üzerine yapıştırsınlar. Çocukları farklı boyut, renk ve dokulardaki yaprakları kullanmaya teşvik edin.
Çocuklar yere oturur ve önüne yumurta kartonunu, ızgara maşasını ve sepeti koyun.
Çocuk yumurta kartonunun kapağını açar ve içine yerleştirilmiş resimleri görür. Siz ve çocuklarla birlikte, sonbahar meyvelerinin (ceviz, fındık, meşe palamudu) adlarını söyleyin.
Çocuğa, “sincap pençesi” (ızgara maşası) ile bu meyveleri sepetten alıp, yumurta kartonundaki uygun alanlara yerleştirmesini açıklayın.
Çocuklar, öğretmenleriyle birlikte bir doğa yürüyüşüne çıkarak kestane ağacından yapraklar toplar. (Eğer yürüyüş mümkün değilse, öğretmen önceden yaprakları temin edebilir.)
Kreşte her çocuk, kestane yaprağını masanın üstüne yaprak sapı çocuğun önünde olacak şekilde yerleştirir. Yaprak sapı, figürün gövdesinin alt kısmını temsil edecek.