Hikaye Torbası yöntemi, çocuklara hikayeleri daha etkili ve eğlenceli bir şekilde anlatmak için kullanılan bir öğretim aracıdır. Bir torbanın içinde hikayeye uygun nesneler saklanır ve hikaye anlatılırken bu nesneler çocuklara gösterilir. Bu yöntem, çocukların hikayeyi daha iyi anlamalarına, dinleme becerilerini
geliştirmelerine ve hayal güçlerini kullanmalarına yardımcı olur.
Çocuklara taşları tanıtın ve her bir taşın farklı bir özellik taşıdığını açıklayın. Taşları gözlemlerine ve dokunmalarına izin verin. Her çocuk bir taş seçebilir veya çeşitli taşlarla deneyimleyebilir.
Yumurta kartonundan bir yumurta yuvası kesilir. Bu tavuğun gövdesini oluşturur. Tavuğun gagası ve tarağı renkli kâğıttan kesilir ve yapıştırılır. Gözler boyanır.
Yumurta kabuğuna bir yüz çizilir. Son olarak toprak ilave edilir ve tere tohumları ekilir ve sulanır.
Çocuk, torbayı süslemek için her iki tarafını boya kalemleriyle boyayarak işe başlar. Daha sonra, renkli karton parçalarını zımba ile delip çıkarırlar ve ortaya çıkan konfetiyi kâğıt torbaya doldururlar. Daha sonra pipeti torbanın ortasına yerleştirir ve sizin yardımınızla ve yapışkan bantla torbanın iki kenarına yapıştırırlar. Pipet hariç torbanın ağzının hava almadığından emin olun.