Her çocuğa tabağında kırmızı ve sarı boyadan yan yana birer damla verin. Bu ne renk? Burası ne renk? Şu damla hangi renk? Diyerek çocuklara renkleri tanıtın.
Çocukların, fırça ile iki rengi karıştırmalarını isteyin. “Şimdi bu iki rengi karıştırıyoruz. Ne rengi ortaya çıkaracağız?” diye sorun.
Çocukları masanın etrafında toplayın. Masanın ortasına tepsiyle yiyecekleri koyun ve çocuklara bu yiyeceklerin isimlerini bilip bilmediklerini sorun.
Her çocuk, kendi tabağından istediği yiyeceği deneyebilir.
Her kutunun bir tarafında, çocuğun elinin uzanabileceği kadar büyük bir delik açmak için maket bıçağını kullanın. Kutulardan birini tüylerle, diğerini taşlarla, üçüncüsünü toprakla dolu plastik bir torbayla, dördüncüsünü ise aynalarla doldurun. Tüm kutuları kapaklarıyla kapatın.
Çocuklardan ellerini yıkamalarını ve yanınıza gelmelerini isteyin. Getirdikleri yiyecekleri küçük lokmalar halinde kesmelerini isteyin. Lokmaları” tüm tepsilere birlikte dağıtın. Ortaya renkli ve iştah açıcı bir yemek çıkacaktır. Her çocuk, kendi beğenisine göre bir şeyler bulabilir.
Boya kuruduktan sonra, çocuklar tabağın kenarını sarı boyalı iç kısma kadar kesebilirler. Çiçek efekti oluşturmak için yaprakları dönüşümlü olarak öne ve arkaya doğru bükerler.
Yeşil kartonu yapışkan bantla duvara yapıştırın.
Çocuklar kâğıt tabakları istedikleri renge boyarlar ve iyice kuruduğunda sizin yardımınızla, çocuklar tabağın bir tarafını üçgen şeklinde keserler. Üçgen kesilen yer balığın ağzını oluşturur.
Çocuk oynar gözü tabağın üzerine yapıştırır ve kâğıt tabak balığı yüzmeye hazırdır.
Çocuklarla bir bahar atıştırması hazırlayın. Ekmekleri yayarak ve turpları keserek çocuklar ince motor becerilerini geliştirirler. Güzel çiçek ekmekleri çocukların iştahını kabartacaktır.
Balonu tabağın birkaç santimetre yukarısına gezdirdiğinde karabiberin nasıl yukarı doğru zıpladığını göreceksin. Balonu tabağın üstünde ne kadar alçakta tutarsan o kadar etkili olabilir. İstersen tuz taneleri de sıçratabilirsin. Bunun için yapman gereken, balonu biraz daha tuza yaklaştırmandır.
Açık büfe kahvaltı saat 10.00’a kadar yapılmalıdır. Böylece çocuklar kahvaltı zamanını öğrenirler.
Bu süre içinde çocuklar istedikleri kadar içecek ve yiyeceklerden alıp kahvaltılarını yaparlar.
Okulun ilk günlerinde öğretmen çocuklara yiyecek içecek almada yardımcı olur, bazı çocukların yardıma ihtiyacı olabilir.
Su kaynatılır ve sallama meyve çayı ilave edilir. Karanfil ve tarçın kabuklarımda ilave edilir ve yaklaşık 10 dakika bekletilir sallama çay hafif sıkılır ve karanfil, tarçın kabuğu ile birlikte çıkartılır.