Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
28 Kasım

Renkli Havai Fişekler

Çocuk, sevdiği 3 parmak boyası rengini seçer. Süngerin bir tarafını, seçilen boyalardan birine batırır. Batırdığı süngeri siyah kartonun üzerine basar. İstediği kadar renkli baskı yapabilir ve farklı renklerle denemeler yapabilir. Sünger izleri farklı renklerde üst üste geldiğinde havai fişekler gibi rengârenk ve güzel desenler oluşur.

18 Ekim

Yağmur Bulutu

Tüm malzemeleri masanın üzerine yerleştirin. Çocuklara, bugün kavanozda yağmur yağdıracağınızı söyleyin. Kavanozun dibi toprağı, sünger ise bulutu temsil ediyor. Çocuklar, pipeti kullanarak mavi suyu süngerin veya “bulutun” üzerine damlatmaya başlar. Sünger önce suyu emer. Ancak bir noktada sünger, suyu emememeye başlar ve su damlaları kavanozun içine düşer.

29 Haziran

Deniz Yaşamı

İlk olarak, çocuklar su altı dünyasının arka planını oluşturmak için sulu boyaları kullanırlar. Bunu yapmak için, tüm çizim parşömenini farklı mavi ve yeşil tonlarıyla boyarlar. Bu, birkaç çocuğun ortak bir projesi olabilir veya her çocuk su altı dünyasından bir parça boyar.

20 Mayıs

Balık El Kuklası

Çocuklara kâğıtlarını mavi boyalarıyla boyamalarını söyleyin. Kuruduktan sonra çocuklar ellerini kâğıdın seçilen bir bölümüne yayarak ellerinin hatlarını bir kalemle çizerler. Çocuklar bunu çiftler halinde de yapabilirler.
Makasla çocuklar çizdikleri elleri keserler. Kesilen el çocukların önünde olmalıdır ve bir balığın vücudunu temsil eder. El nasıl konumlandırılmalıdır?

16 Nisan

Nisan Yağmurunu Resimlemek

Gri yağmur tonunu elde etmek için siyah, beyaz renkleri sulandırıp karıştırın. Resim kâğıdına boyayı süngerle bolca sürün. Kâğıdı su dolu kova içine batırıp ellerinizle buruşturun. Sonra dikkatlice kâğıdı kovadan çıkarın ve açın kuruması için bir yere serin ya da asın. Yağmur desenli kâğıdın kurumasını bekleyin. Kuruyan kâğıtlara renkli kalemlerle resim yapabilirsiniz, süsleyebilirsiniz. Yağmur hakkında sohbet edebilirsiniz.

07 Nisan

Kuş Yuvasında Rahatlama oyunu

Plastik halkalardan kuş yuvaları yapılır, çocuklar müzik eşliğinde yuvalara girmeden yuvaların etrafında dans ederler.
Müzik durduğunda ise her çocuk bir plastik halka içine kuş yuvasına girer ve bir çocuk yuvasız kalır.
Yuvasız kalan çocuk baykuş olur ve bir çocuğa, “benim yuvam nerede?” diye sorar.