Elbette çocuklar dışarının her geçen gün daha da yeşillendiğini gözlemlediler ve artık doğada yeşilin birçok farklı tonunu gözlemleyebilirsiniz. Çocuklara gözlemlerini anlatma fırsatı verin veya belirli sorular sorarak onları bunu yapmaya motive edin.
Şişeleri çocuklara oynamaları için verin. Çocukların yüzüstü yere yatması veya bahar çayırında piknik battaniyesi ile korunması özellikle güzeldir. Şişeleri bu pozisyonda yer alan çocuklara yuvarlarlar.
Çocuklar şişeleri ellerine alabilir ve özellikle içerdikleri bahar sembollerine bakabilirler. Şişede ne olduğunu çocuklara sözlü olarak ifade etmeyi unutmayın.
Öğretmen şişeden çıkan “neşe saçan havaya” düşsel bir top şeklini verir ve dairede olan bir çocuğa atar.
Çocuk topu yakalar ve dairede olan başka bir çocuğa yuvarlar, atar veya götürür ve top çocuklar arasında dolaşır.
Oyun bittikten sonra öğretmen “neşe saçan havayı” yeniden şişeye koyar ve şişeyi kapatır.
Bileşenlerin montajında çocuklara yardımcı olmalısınız. Özellikle plastikten artık malzemelerin montajı çocuklara zor gelebilir. Bunun haricinde çocukların yaratıcılığına ve malzeme seçimine karışılmamalıdır. Çocukların karşılıklı olarak birbirlerini desteklemeleri ve yardım etmelerini teşvik ediniz. Örneğin küçük kozmik dünyada neler olup bittiği konusunda gerçek bir gezegen manzarasının geliştirilmesine nasıl yardımcı olacağı hakkında çocuklara soru sorabilirsiniz, size anlatmalarını teşvik edebilirsiniz.
Buğday tarlamız aydınlık, sıcak bir yere konulmalı ve düzenli olarak ıslatılmalıdır. Buğday taneleri birkaç gün sonra filizlenir ve ince kökler toprakta görünmeye başlar. Çocuklar buğday tanelerinin toprakta kök saldığını ve köklerin cam kavanozun dibine kadar uzayabileceklerini gözlemler.
Oyundaki hedef, halkayı şişenin başına geçirmektir.
Kurdele ne kadar uzun olursa, oyunda o kadar zor olur.