24 Ocak

Uzay Temalı Ses İstasyonu

Çocukları ses istasyonunun etrafına toplayın. Her çocuğa sırasıyla enstrümanları ve nesneleri göstererek, hangi sesleri çıkarabileceklerini anlatın.

Örneğin:

Davul = Uzay gemisinin motor sesi

Ksilofon = Yıldızların parlaması

23 Ocak

Roket Fırlatma Oyunu

Tüm sesler ve hareketler en yüksek seviyeye ulaştığında, “Roket havalanıyor!” diyerek tüm çocuklardan kollarını havaya kaldırıp zıplamalarını isteyin. Fırlatma tamamlandıktan sonra oyuna tekrar başlamak için çocuklarla birlikte sakinleşerek yeni bir “fırlatma” hazırlığı yapabilirsiniz.

23 Ocak

Roket Yapımı

Roket kanadının şeklini beyaz Kraft kağıdına çizin ve kesin. Kanatların alt kısmına siyah bir şerit çizin. Siyah Kraft kağıdından ¾ daire çizin ve üzerine bir koni şekli yapın. Koninin uç kısmına yapıştırıcı sürün. Yapıştırıcı tamamen kuruyana kadar koniyi ataçla tutturun.

23 Ocak

Roket Başlar

Çocuklara roketlerin ne olduğu ve uzayda nasıl kullanıldıkları hakkında kısa bir bilgi verin. Siz uzaya gitseydiniz, nasıl bir roket yapmak isterdiniz?” gibi sorularla hayal güçlerini harekete geçirin. Çocuklara bugün kendi roketlerini yapacaklarını söyleyerek onları motive edin.

23 Ocak

Roketler Uçabilir mi?

Oyuncak rokete geçin. Çocukların oyuncak rokete dokunmasına, incelemesine ve oynamasına izin verin. Bu süreçte roketin özelliklerini ve nasıl göründüğünü anlamalarına yardımcı olun.

Roketin resmini çocuklarla birlikte sınıfın görülebilir bir yerine yapıştırın. Çocuklardan resimle ilgili fikirlerini paylaşmalarını isteyin.

25 Aralık

Soğuk Havada Isın Roket Fırlatma

Tüm çocuklar açık havada bir alan seçer ve orada durur. Çocuklara, kendilerini kısa süre içinde fırlatılacak bir roket olarak hayal etmeleri söylenir. Her çocuk, roket fırlatma sürecine hazırlanır. Önce sessiz bir motor sesi çıkararak başlarlar. Sesler giderek yükselir ve en sonunda sağır edici bir roket motor sesi haline gelir. Çocuklar seslerle birlikte bedenlerini harekete geçirirler:

21 Mart

Roket nasıl uçar?

Çocuklarla birlikte iki sandalye arasında olta ipini sıkı bir şekilde geriniz. Sandalyelerin devrilmemesi için üzerlerine bir yük koyabilirsiniz. Alternatif olarak, iki ağaç, kapı ve pencere arasına da gerebilirsiniz. Şimdi üfleme zamanı: Bir çocuk bir balonu şişirir ve bir mandal veya ev klipi ile balonun ağzını kapatır. Çocuklar balonlarını bir roket olarak dekore edebilirler. Daha sonra bir pipet iki yapışkan şeridi ile şişmiş balona tutturulur. Uçmaya hazır mıyız? Balonun ağzında bulunan klips veya mandal çözülür ve roket uçuşuna başlar.

balondan roket yapma
02 Mart

Balondan Roket Yönerge

Bir roketin itme gücü hava basıncından gelir, bir çıkış yoluyla gazların yayılmasıyla yaratılır. Aynı prensip balondan havanın çıkması için de geçerlidir.

Loading...