Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
18 Ekim

Yağmur Bulutu

Tüm malzemeleri masanın üzerine yerleştirin. Çocuklara, bugün kavanozda yağmur yağdıracağınızı söyleyin. Kavanozun dibi toprağı, sünger ise bulutu temsil ediyor. Çocuklar, pipeti kullanarak mavi suyu süngerin veya “bulutun” üzerine damlatmaya başlar. Sünger önce suyu emer. Ancak bir noktada sünger, suyu emememeye başlar ve su damlaları kavanozun içine düşer.

17 Ekim

Bulutlar ve Yağmur Arasında

Büyük cam kâseyi su ile doldurun. Üzerine suyu tamamen kaplayacak şekilde bol miktarda tıraş köpüğü sıkın. Bu köpük bulutu temsil edecektir.

Pipet kullanarak mavi suyu bulutun (tıraş köpüğünün) üzerine damlatın. Çocuklar, mavi suyun bulutun içinde nasıl hareket ettiğini ve ardından bulutun altından yağmur gibi nasıl döküldüğünü gözlemleyebilirler.

01 Temmuz

Yeşil Deneyler

Elbette çocuklar dışarının her geçen gün daha da yeşillendiğini gözlemlediler ve artık doğada yeşilin birçok farklı tonunu gözlemleyebilirsiniz. Çocuklara gözlemlerini anlatma fırsatı verin veya belirli sorular sorarak onları bunu yapmaya motive edin.

05 Nisan

Kâğıt Poşet konfeti

Çocuk, torbayı süslemek için her iki tarafını boya kalemleriyle boyayarak işe başlar. Daha sonra, renkli karton parçalarını zımba ile delip çıkarırlar ve ortaya çıkan konfetiyi kâğıt torbaya doldururlar. Daha sonra pipeti torbanın ortasına yerleştirir ve sizin yardımınızla ve yapışkan bantla torbanın iki kenarına yapıştırırlar. Pipet hariç torbanın ağzının hava almadığından emin olun.

04 Nisan

Suyun kaldırma gücü

Bunları tane tane kâse suyun içine koyun veya çocuğunuz suyun üzerine bıraksın. Hangi nesnelerin batacağını veya yüzeceğini çocuğunuz önceden tahmin etsin. Çocuğunuzla birlikte, neden bazılarının suyun üzerinde kaldıklarını veya neden bazı nesnelerin batığını araştırın.

03 Nisan

Hava ile Basit Deneyler

Bir kâseye su doldurulur ve boş bir bardak baş aşağı ve düz bir şekilde
suya daldırılır. Bardağa su dolmaz. Bardağın içindeki hava suyun
dolmasını engeller.

21 Mart

Köpük deneyi

ir pipet kullanarak karışımın içine üflenir: Üfleme sonucu köpükler oluşur. Ne kadar çok deterjan kullanırsanız o kadar çok köpük oluşur.
Köpük neden oluşur?
Deterjan su yüzeyini elastik hale getirir. Yüzey elastik hale geldiği için içine üflendiğinde boyutu genişler.

21 Mart

Roket nasıl uçar?

Çocuklarla birlikte iki sandalye arasında olta ipini sıkı bir şekilde geriniz. Sandalyelerin devrilmemesi için üzerlerine bir yük koyabilirsiniz. Alternatif olarak, iki ağaç, kapı ve pencere arasına da gerebilirsiniz. Şimdi üfleme zamanı: Bir çocuk bir balonu şişirir ve bir mandal veya ev klipi ile balonun ağzını kapatır. Çocuklar balonlarını bir roket olarak dekore edebilirler. Daha sonra bir pipet iki yapışkan şeridi ile şişmiş balona tutturulur. Uçmaya hazır mıyız? Balonun ağzında bulunan klips veya mandal çözülür ve roket uçuşuna başlar.

21 Mart

Su Damlası Deneyi

Bir maden parayı alıp, önünüzde bulunan düz bir yüzeye koymalısınız. Bir pipet ve bir bardak suyu hazır bulundurmalısınız. Emerek pipetin içine su çekmesliniz ve damla damla madeni paranın üzerine damlatmalısınız. Su damlaları madeni paraya kısa bir mesafeden düşmelidir.

06 Mart

Elimiz nasıl çalışır?

4-6 yaş
Gelişim alanı: beden ve sağlık
Malzemeler: Kil kâğıdı, pipet, yün, makas, yapışkan film, el işi tutkalı.
Bu uygulamada 2 çocuk birlikte çalışabilir.

Nasıl yapılır?
Kâğıda elin ana hatlarını çizin ve kesin. Pipetleri küçük parçalar halinde kesin. Her parmak için 2 kısa ve 1 uzun pipet parçasına ihtiyacınız var. Şimdi kısa pipet parçalarını kâğıt elin parmaklarına yapıştırın. Daha uzun olan pipet parçasını parmakların altındaki avuç içine yapıştırın. 5 uzun yün ipi kesin ve bunları pipetlerin içinden geçirin. Yünü parmağın ucuna sabitleyin örneğin bir düğümle yapılabilir. Yünü diğer bir pipetten geçirin ve bilek hizasına yapıştırın. Yün iplikleri çekerek insan elinin hareketleri basit bir şekilde temsil edilir.