2 Günlük DENEME ABONELİĞİ süresince 1 haftalık eğitim programı ve 5 aktivite bizden sana hediye!

01 Temmuz

Gölde Neler Var Neler Yok?

Çocuklarla bir sandalye çemberinde buluşun.

Arkanızdan bir el kuklası veya gölde yaşayan bir hayvan çıkarın. Hayvanın çocuklarla konuşmasına izin verin.

Örneğin:

-“Ah canım, buraya nereden geldim?”

-“Burası evden çok farklı görünüyor.”

-“Ve burada hala eksik olan çok şey var…”

01 Temmuz

Denizde Neler Oluyor?

Hazırlanan oturma çemberinde çocuklarla buluşun. Çocukların dikkatini tasarladığınız merkez resme çekin. Elbette, çocuklar farklı deniz canlılarını çabucak keşfedecekler. Birlikte, tek tek nesneleri adlandırırsınız ve hepsinin ortak noktalarını düşünürsünüz (denizde yaşarlar).

29 Haziran

Denizde Yaşam

Böylece tüm çocuklar ev yapımı akvaryuma ve sakinlerine bakabilirler. Akvaryumu çocuk yüksekliğinde bir masaya yerleştirin. Böylece su altı dünyası çocuklar tarafından her zaman görülebilir. Aynı zamanda, çocukların içine düşmesini de önlersiniz.

25 Haziran

Çantada Deniz

ilk olarak, siz ve çocuklar ölçü kabında yer alan gıda boyası ile suyu maviye boyayın. Birkaç damla bulaşık deterjanı veya sıvı sabun ekleyin. Sonra çocuk kilitli poşete birkaç malzemeyle (deniz kabuğu, balık, biraz kum) doldurur ve siz de poşeti mavi suyla doldurursunuz. Kilitli torbayı kapatın.

01 Mayıs

Kumda Midye Kabuğu Avı

Kutuyu dışarda çimlerin üzerine koyun. Çocuklarla birlikte kutunun yanına gidin ve şöyle söyleyin:
“Çocuklar, bu kutuda küçük hazineler gizli (güzel kabuklar).” Bir kova alın ve çocuklarla birlikte bulabildiğiniz kadar çok kabuk ve taş toplayın. Sonra hazinelerinizi inceleyin.

01 Mayıs

Kumda Çerçeveli Sanat Eserleri

Kum havuzunda çocuklarla toplanın. Her çocuk bir ip alır ve kum havuzunda bir yer seçer. Bu ip ile her çocuk önce bir “resim çerçevesi” oluşturur. Şekil çok bireysel olabilir. Şimdi çocuklar küçük sanat eserleri yaratmak için deniz kabuklarını ve taşları kullanırlar.

01 Mayıs

Kum Mermer Koşusu

Kum havuzunda çocuklarla toplanın. Çocuklara bilyeleri gösterin ve onlara bugün kumdan mermer pistleri yapma fırsatına sahip olduklarını söyleyin. Çocuklara hazırlanan malzemeleri sunun. Çocuklar kum havuzunda bir yer seçerler ve tek başlarına veya bir partnerle birlikte mermer koşularını oluşturmaya başlarlar.

29 Nisan

Su Altı Dalış İstasyonu

Çocuklarla birlikte boş küvete bakın. Herkes sadece hava ile dolu boş küvetin içinde elleriyle hissederler. Daha sonra her çocuk küveti su kabı ile doldurur. Sonra çocukların elleriyle su altına girmelerine izin verilir. “Eller artık suyun altında” diyebilirsiniz. Ayağını, bacağını veya tüm kolunu su altında tutmak isteyen çocuklara sorun. Her zaman bir çocukla bireysel olarak, istediği vücut parçasını suya daldırın. Bu deney aşamasından sonra çocuklar kumu suya eklemeye başlayabilirler

19 Nisan

Kirli su arıtma sistemi

Arıtma sistemi, boş bir bardağın üzerine yerleştirilir.Çocuklar, kirli suyu yavaş yavaş arıtma sisteminin üzerinden dökerler.
Arıtma sistemi ne kadar dikkatli yapılmışsa, su o kadar temiz olur.
Bu basit yöntemle, çocuklar arıtma sisteminin nasıl çalıştığını öğrenirler.

06 Nisan

Kum saati yapıyoruz

Kavanozların veya şişelerin kapaklarını açın. Kapakları üst kısımlarıyla birbirine yapıştırın.

2: Yapıştırıcı kuruduktan sonra, kapağın altına bir parça kalın karton koyun ve metal kapaktan bir çivi ve çekiçle ortasından bir delik açın.
3: Kumu tekrar eleyin ve ardından kavanoz veya şişelerden birine doldurun.