28 Mayıs

Tatili Düşündüğümde…

Çocuklarla halka şeklinde oturulur. Öğretmen oyunu başlatır ve çocuklara yönergeyi açıklar:

“Tatili düşündüğümde aklıma … geliyor.” diyerek bir kelime söylenir.
Sonraki çocuk bir önceki kelimeyi cümle içinde kullanarak kendi çağrışımını ekler.
Oyun sırasıyla devam eder.

28 Mayıs

Bir Ada İnşa Ediyoruz

Çocuklarla kum havuzuna gidin. Çocuklar kürekle el arabasını kum doldururlar. Bu aşamada sırayla çalışma ve iş birliği önemlidir. Kum doldurdukları el arabasıyla plastik küvetin yanına gidilir. Çocukları küvetin etrafında toplayarak şöyle söyleyin:

Şimdi kumdan bir ada yapacağız. Sence bir adayı nasıl inşa edebiliriz?

26 Mayıs

Kumda Su Deneyi

Çocuklara birlikte büyük bir çukur kazacağınızı ve içine su dökerek ne olacağını gözlemleyeceklerini anlatın.
Çukurun yaklaşık 1×1 metre genişliğinde ve 30 cm derinliğinde olması gerekir. Çukur kazıldıktan sonra çocuklar çevresine oturur. Ayaklarıyla kuru kumu hissederler:

20 Ocak

Doğal Malzemelerle Uzay Kitabımı Tasarlıyorum

Çocuklara uzay hakkında kısa bir hikâye anlatın veya görseller göster (örneğin yıldızlar, gezegenler, güneş sistemi). Gecenin karanlık olması ve yıldızların parlamasıyla ilgili sohbet edin. Siyah kartonları her çocuğa dağıtın. Her bir karton bir sayfa olacak. Malzemelerin ulaşılabilir ve düzenli olmasını sağlayın. Siyah kartonu kitabın kapağı olarak belirleyin. Çocukların “Uzay Kitabım” başlığını beyaz veya metalik boya kalemleriyle yazmalarına yardımcı olun.

15 Kasım

Salyangoz Kabukları ile Tic-Tac-Toe

Sıra ile oynanan bu oyunda her oyuncu, kendi kabuk türünden üç tanesini yatay, dikey ya da çapraz olarak dizmeye çalışır. Oyunculardan biri üç kabuğu yan yana getirdiğinde oyunu kazanır.

14 Kasım

Salyangoz Akvaryumu

Farklı malzemeleri bulmak için grup olarak yürüyüşe çıkın veya birlikte bahçeye gidin. Çubuklar, kum ve çimenler toplayın. Eğer bir salyangoz bulursanız, harika olur. Sabah saatlerinde bahçeye çıkmak, salyangoz bulma şansını artırır.

14 Kasım

Taş ve Kumla Salyangoz

Her şey kuruduktan sonra, karton kutuyu çocuklara verin. Çocuklar serbest oyun sırasında spiralin görüntüsüne bakarak veya parmaklarıyla spirali takip ederek şekli öğrenebilir. Bu, çocukların zihninde spiral formunun daha kolay yer etmesine yardımcı olur.

01 Temmuz

Gölde Neler Var Neler Yok?

Çocuklarla bir sandalye çemberinde buluşun.

Arkanızdan bir el kuklası veya gölde yaşayan bir hayvan çıkarın. Hayvanın çocuklarla konuşmasına izin verin.

Örneğin:

-“Ah canım, buraya nereden geldim?”

-“Burası evden çok farklı görünüyor.”

-“Ve burada hala eksik olan çok şey var…”

01 Temmuz

Denizde Neler Oluyor?

Hazırlanan oturma çemberinde çocuklarla buluşun. Çocukların dikkatini tasarladığınız merkez resme çekin. Elbette, çocuklar farklı deniz canlılarını çabucak keşfedecekler. Birlikte, tek tek nesneleri adlandırırsınız ve hepsinin ortak noktalarını düşünürsünüz (denizde yaşarlar).

29 Haziran

Denizde Yaşam

Böylece tüm çocuklar ev yapımı akvaryuma ve sakinlerine bakabilirler. Akvaryumu çocuk yüksekliğinde bir masaya yerleştirin. Böylece su altı dünyası çocuklar tarafından her zaman görülebilir. Aynı zamanda, çocukların içine düşmesini de önlersiniz.

Loading...