Çocukları farklı ağaçların olduğu bir alana götürün. Her biri seçtikleri bir ağacın yanına giderek ağacın kabuğunu inceleyebilir. Çocuklara ağaç kabuğunun desenine yakından bakmalarını ve parmaklarıyla dokunarak hissetmelerini isteyin. Kabuğun pürüzlü, çatlaklı, yumuşak ya da sert olup olmadığını gözlemlemelerini teşvik edin. Bu esnada çocuklara sorular sorarak onları düşünmeye sevk edebilirsiniz:
Çocuk, yaklaşık 20 yaprak seçer ve sizin yardımınızla bu yaprakları kalın bir kitabın iki sayfası arasına yerleştirir. Yaprakların en az 10 gün orada kurumasını bekleyin. Alternatif olarak, önceden kurutulmuş yapraklardan 20 tane seçebilir.
Şeffaf filmin yapışkan tarafındaki koruyucu filmi çıkarın. Çocuk, kendi fikirlerine göre yaprakları filmin yapışkan tarafına yapıştırır.
Çocuklar mum boya kalemleriyle kâğıda büyük bir balık çizerler. Bu süreçte balıkların pulları çok renkli bir şekilde tasarlanır. Çocuk balık çizimini tamamladığında su için mavi renk kullanılır. Tüm sayfayı mavi sulu boya ile boyar. Çocuklar farklı tasarlayabilirler.
Çocuklarla birlikte yerde bir daire oluşturacak şekilde oturun. Yukarıda açıklanan nesneleri dairenin ortasına koyun. Önce yumuşak (varsa) dino figürlerini elden dolaştırın. Çocuklarla konuya ilişkin sohbet etmek için fırsatlar yaratın, örneğin:
Hiç bir kitapta veya resimde dinozor gördünüz mü?
Dinozorlar hangi renkteler?