25 Mart

Meraklı Uğur Böceği Hikâye Torbası

Torbadan bir doğal nesne çıkarın (örneğin, kırmızı yaprak) ve bu nesnenin hangi lale rengiyle ilişkili olduğunu sorarak hikâyeyi başlatın. Çocuğa, çıkarılan nesneyi (örneğin kırmızı yaprağı) göstererek “Bu kırmızı lale, uğur böceği için nasıl bir renk olabilir?” gibi bir soru sorabilirsiniz. Çocuk, nesnenin hangi lale rengini temsil ettiğini düşündükçe, hikâyeyi renklerle bağlantılı olarak anlatın.

23 Ocak

Roket Başlar

Çocuklara roketlerin ne olduğu ve uzayda nasıl kullanıldıkları hakkında kısa bir bilgi verin. Siz uzaya gitseydiniz, nasıl bir roket yapmak isterdiniz?” gibi sorularla hayal güçlerini harekete geçirin. Çocuklara bugün kendi roketlerini yapacaklarını söyleyerek onları motive edin.

29 Kasım

Sulu Boya ile Havai Fişekler

Çocuklar, istedikleri gibi farklı renklerde çok sayıda küçük havai fişek patlaması yaparak renkli bir havai fişek gösterisi oluştururlar.
Çocukların renkleri karıştırmamaları gerektiğini hatırlatın ve her birinin verilen fırçayı kullanarak tek bir renkte çalışmasını sağlayın.

27 Kasım

Sayı Mantarları

Beyaz hamuru çocukla birlikte yumuşayana kadar yoğurun. Bu hamuru mantarların alt kısımlarını doldurmak için kullanın. Kırmızı hamuru yumuşayana kadar yoğurun ve mantar kafalarını doldurmak için kullanın. Çocukla birlikte küçük hamur topları yuvarlayın. Her mantarın üzerinde yazan sayıya karşılık gelen miktarda top yapıp mantar kafasına yerleştirin.

26 Kasım

Şifalı Bitkiler – Kuşburnu Çayı

Kuşburnu, dikenli bir çalı bitkisinin meyvesidir. Küçük, parlak kırmızı veya turuncu renklidir. İnsanlar kuşburnunu hem çay yapmak için hem de yiyeceklerde kullanır. İçinde bolca vitamin ve sağlık için faydalı maddeler bulunur. 

25 Kasım

Elma İle Sayı Sayma

Sayma tekerlemesi birçok şekilde kullanabilirsiniz: ör. oyun öncesi bir seçim süreci olarak, hangi çocuğun okuyacağı kitabı, şarkıyı vb. seçebileceğine veya sadece zaman geçirmek için bir seçim süreci olarak. Çocuklara birkaç kez söyleyerek sayma tekerlemesini tanıtın.

17 Ekim

Sihirli Mantar Macerası

Çocukların dikkatini mantarların şekline ve renklerine çekin. Çocuklar, beyaz kâğıt tabaklarını ikiye bölerler. Yarım tabağı mantar başı şeklinde makasla keserler.
Kırmızı akrilik boya kullanarak mantar başlarını boyarlar ve kuruması için bir kenara koyarlar.

17 Ekim

Gölge Eşleştirme

Çocuklarla çalışma masasında toplanın ve her birine bir çalışma sayfası dağıtın. Aktivitenin amacını açıklayın: “Bugün, gölge çiftlerini bulacağız ve onları bir çizgiyle birbirine eşleştireceğiz. Sonra kendi seçtiğimiz renklerle boyayacağız.”

17 Ekim

Ellerimizle Sonbaharı Yakalıyoruz

Çocuklar, parmak boyalarından istedikleri rengi seçerler. Her çocuğun avuç içini seçtikleri renge boyayın. Çocukları pencereye götürün ve pencereye ellerini basmalarını sağlayın. Böylece sonbahar yaprakları şeklinde el izleri oluşacaktır. Sonrasında, çocukların ellerini dikkatlice yıkayın ve havluyla kurulayın.

17 Ekim

Baskıyla Sonbahar Yaprakları

Çocuklara, sonbaharda yaprakların nasıl değiştiğini sorarak aktiviteye başlayın. Örneğin: “Sonbaharda yapraklar neden sarı, kırmızı olur?” ya da “Yapraklar neden yere düşer?” diye sorabilirsiniz. Çocuk, istediği bir sonbahar yaprağını seçer ve kesmesi için yardım alır.