2 Günlük DENEME ABONELİĞİ süresince 1 haftalık eğitim programı ve 5 aktivite bizden sana hediye!

11 Ağustos

Kalp Atışı Macerası

Sessiz bir odada çocuklarla buluşun. Her çocuk rahatlayabileceği bir yer seçer. Çocuklara, hepimiz için hayatı mümkün kılan çok önemli bir organ üzerinde çalışmak istediğinizi söyleyin. Çocuklara bunun hangi organ olduğunu sorun. Kalp olduğunu anlıyorlar mı?

29 Haziran

Deniz Feneri Yapıyoruz

Her çocuğa boş bir mutfak rulosu verilir. Kırmızı ve beyaz parmak boyası (fırça veya ellerle) ile boyanır. Üst halka, kulenin parlayan yerini temsil
ettiği için sarıya boyanır. Daha sonraki halka da kırmızı sonra beyaz İstenirse, kuleye ayrıca kapı ve pencereler de yapılabilir.

06 Mayıs

Hareketli Mobil Kalp

Mobil Kalbi diğer tarafa çevirin ve çok çeşitli renklerde 6-8 boncuğu yüne geçirin. İpliği karşı dalgalı tarafa yapıştırın, kalbi tekrar çevirin ve ipliği tekrar yapışkan bir şeritle düz tarafa sabitleyin. Tüm iplik bitene kadar bu işleme devam edin.

15 Nisan

Kardan Adam Sanat Çalışması

Siyah kağıttan bir şapka yapılır ve kardan adamın başına yapıştırılır. Renkli kağıtlardan göz, burun ve düğmeleri kesilir ve kardan adam takılır. Beyaz kağıt zımbalanır. Zımbalanan beyaz kağıt taneleri karı temsil eder. Bunlar gökyüzüne yapıştırılır.

06 Nisan

Kış Perileri

Ahşap tutkalı kullanarak birkaç beyaz tüyü alttan ahşap boncuğun içine yapıştırılır. Gerekirse kolların uzunluğu ayarlanır ve ellerin uçları bükülür. Renkli tüyler ve renkli yünlerle bahar ya da yaz perilerine dönüştürülebilir.

05 Nisan

Kantaron Yağı Yapıyoruz

Bitkinin kırmızı rengini ve güneşin gücünü ortaya çıkarmak için çocuklar çiçekleri nötr bitkisel yağa koyar ve kavanozu aydınlık bir yere bırakır. Bir iki hafta beklettikten sonra yağı kırmızıya döner! Yağın cilt iltihabı ve yanıkları üzerinde iyileştirici bir etkisi vardır.

04 Nisan

Balık oyun kartları için yönerge

Resimli kartları hazırlama:

Resimli kartlar print edilir.
PVC ile kaplanıp sağlamlaştırılır ve kesilir
Kartların arkasına mıknatıs şekli yapıştırılır.

Kartların arkasına mıknatıs şerit yapıştırınca mıknatıs tahtasında sınıflandırma yapılabilinir.