Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
27 Kasım

Para ve Tasarrufu

Paralar birbirine dönüp, “Artık biz de anladık, hepimiz özeliz ve insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için hepimize ayrı ayrı ihtiyaç duyuyor!” demişler.

O günden sonra Renkli Para Diyar’ında kimse birbirine küs kalmamış ve herkes değerini bilerek mutlu bir şekilde yaşamış

20 Kasım

Sincap Hafızası Oyunu

Çocuklar çiftler hâlinde kutunun etrafında toplanır. Kutudan lamine edilmiş görseller çıkarılır ve yere yerleştirilir. Çocuklar tüm görsellere dikkatlice bakar ve farklı sincap türlerini gözlemler. Çocuklarla sincapların farklı vücut özellikleri, kürk renkleri ve yaşam alanları hakkında konuşun. Daha sonra kartlar karıştırılır ve resimli tarafı aşağıya gelecek şekilde yere serilir.

18 Ekim

Sonbahar Şekilleriyle Duyusal Keşif

Çocukların kartlardaki doğal malzemelere dokunmalarına ve dokunsal algıyı keşfetmelerine izin verin. Meşe palamudu kapağının sertliği, yaprakların buruşuk yapısı, kayın fıstığının pürüzsüz ve bazen sivri uçları gibi her bir malzemenin hissi hakkında konuşun.
Çocuklar, şekilleri ve dokuları tanıdıkça, kartları birleştirip şekilleri tekrarlamalarına fırsat verin.

17 Ekim

Fırtına Hafızası

Çocuklar, ilgili resim çiftlerini bulmaya çalışırlar. Kartlar yüzü aşağı bakacak şekilde yere konur. Çocuklar sırayla iki kart açar. Eğer kartlar eşleşirse, o çift kartı saklar ve yeni bir çift bulmaya çalışır. Eğer eşleşmezse, bir sonraki çocuğun sırası gelir. Oyun, tüm resim çiftleri bulunana kadar devam eder.

08 Eylül

Kendimi Tanıyorum Kartları

Çocuklara kartları gösterin ve her karttaki resmi tanımlamalarını isteyin. Çocukların hangi kartların kendilerini en iyi temsil ettiğini seçmelerini sağlayın. Örneğin, “Bu karttaki el bana çok benziyor çünkü ben de çok oyun oynarım. “Çocuklara neden bu kartı seçtiklerini ve karttaki özelliklerin kendilerini nasıl ifade ettiğini anlatmalarını isteyin.

15 Ağustos

Bardaktaki Sihirli Gölgeler

Bu cam şablonları, güneş ışığı altında veya bir ışık kaynağı kullanarak bardaklara yerleştirin. Çocuklardan gölgeleri incelemelerini ve gölgenin neye benzediğini tahmin etmelerini isteyin. Orijinal motiflerin bulunduğu kartları ve gölge kartlarını karıştırın. Çocuklar, gördükleri gölgeye uyan orijinal motifi bulmaya çalışırlar.

11 Ağustos

Korku ve Cesaret Duygularımızı Keşfediyoruz

Etkinlik öncesinde çocuklara “Bugün korku hakkında konuşacağız. Korktuğumuzda ne hissettiğimizi ve korkunun nasıl göründüğünü keşfedeceğiz” diye anlatın.

Korku kavramını basit bir dille açıklayın. Örneğin: “Korku, bazı şeylerin bizi ürkütmesi veya endişelendirmesi durumudur.”

11 Ağustos

İsim Tahmin Etme Oyunu

Her çocuğun bir fotoğrafını çekin ve her fotoğrafı iki kez yazdırın. Baskıları lamine edin (isteğe bağlı).Fotoğraf kartlarını ters çevirerek masanın üzerine yerleştirin. Çocuklardan sırayla iki kart açmalarını isteyin. Açıkları kartlardaki çocukların isimlerini tahmin etmeye çalışsınlar.

18 Nisan

Montessori Kestane Mandal Sayı Sayma Yönerge

Kestaneler sayılır ve sayılara uygun resimli kartın üzerine yerleştirilir.

Resimli kartta bulunan kestaneler sayılır ve doğru sayının üzerine mandal takılır.

Çocuklar resimli kartta bulunan resimlere göre yönlendirilirler.

0-10 arası küme çalışması

Resimli kartta bulunan kestane sayılır ve doğru rakamın üzerine mandal takılır.

16 Nisan

Kavanozdaki Hikâyeler Kış Mevsimi

Her iki şablonun da renkli çıktısını alın. “Motifler” şablonuna ince bir tabaka yapıştırıcı sürün ve ardından kavanoz şablonunu ilk sayfaya yapıştırın. Sonra tek tek kareleri kesin. Baktığınızda kavanozlar boş görünüyor. Ancak, basılı camın arkasına bir ışık tutarsanız, motif görünecektir!