Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
08 Eylül

Kendimi Tanıyorum Kartları

Çocuklara kartları gösterin ve her karttaki resmi tanımlamalarını isteyin. Çocukların hangi kartların kendilerini en iyi temsil ettiğini seçmelerini sağlayın. Örneğin, “Bu karttaki el bana çok benziyor çünkü ben de çok oyun oynarım. “Çocuklara neden bu kartı seçtiklerini ve karttaki özelliklerin kendilerini nasıl ifade ettiğini anlatmalarını isteyin.

15 Ağustos

Bardaktaki Sihirli Gölgeler

Bu cam şablonları, güneş ışığı altında veya bir ışık kaynağı kullanarak bardaklara yerleştirin. Çocuklardan gölgeleri incelemelerini ve gölgenin neye benzediğini tahmin etmelerini isteyin. Orijinal motiflerin bulunduğu kartları ve gölge kartlarını karıştırın. Çocuklar, gördükleri gölgeye uyan orijinal motifi bulmaya çalışırlar.

11 Ağustos

Korku ve Cesaret Duygularımızı Keşfediyoruz

Etkinlik öncesinde çocuklara “Bugün korku hakkında konuşacağız. Korktuğumuzda ne hissettiğimizi ve korkunun nasıl göründüğünü keşfedeceğiz” diye anlatın.

Korku kavramını basit bir dille açıklayın. Örneğin: “Korku, bazı şeylerin bizi ürkütmesi veya endişelendirmesi durumudur.”

11 Ağustos

İsim Tahmin Etme Oyunu

Her çocuğun bir fotoğrafını çekin ve her fotoğrafı iki kez yazdırın. Baskıları lamine edin (isteğe bağlı).Fotoğraf kartlarını ters çevirerek masanın üzerine yerleştirin. Çocuklardan sırayla iki kart açmalarını isteyin. Açıkları kartlardaki çocukların isimlerini tahmin etmeye çalışsınlar.

18 Nisan

Montessori Kestane Mandal Sayı Sayma Yönerge

Kestaneler sayılır ve sayılara uygun resimli kartın üzerine yerleştirilir.

Resimli kartta bulunan kestaneler sayılır ve doğru sayının üzerine mandal takılır.

Çocuklar resimli kartta bulunan resimlere göre yönlendirilirler.

0-10 arası küme çalışması

Resimli kartta bulunan kestane sayılır ve doğru rakamın üzerine mandal takılır.

16 Nisan

Kavanozdaki Hikâyeler Kış Mevsimi

Her iki şablonun da renkli çıktısını alın. “Motifler” şablonuna ince bir tabaka yapıştırıcı sürün ve ardından kavanoz şablonunu ilk sayfaya yapıştırın. Sonra tek tek kareleri kesin. Baktığınızda kavanozlar boş görünüyor. Ancak, basılı camın arkasına bir ışık tutarsanız, motif görünecektir!

15 Nisan

Bal Ayı Nerede?

Yukarıdaki oyunu oynadıktan sonra evden getirilen ayılarda oyuna katılırlar artık oyun talimatlarını ayılar verecektir. Bir çocuk ayıyı alır ve o oyun talimatlarını ayı ile birlikte verir, bir sonraki oyunun talimatlarını diğer çocuk ayı ile birlikte verir. Evden ayı getiren bir çocuk diğerlerine talimat veriyor. Her çocuk kendi talimatlarını belirlerler. Çocuklar jimnastik salonunda serbest hareket ederler, koşarlar, atlarlar, ayılar ile saklanırlar… Öğretmen elindeki Bal ayıcık resimli kartlardan birisini gösterir ve çocuklar resimdeki Bal ayıcığın taklidini yaparlar

07 Nisan

Küçük Hayaletlerle sayı sayma

Resimli kartlar print edilir, PVC ile kaplanır ve kesilir. Yapıştırmalı sayılar mandala yapıştırılır.
Bilye v.b. malzemeler ile resimli kart oyunu:
Oyun önce kolay, sonra karmaşık resimli kartlarla oynanır,
Sınıflandırma: Her küçük hayaletin üzerine bir bilye yerleştirilir,

02 Nisan

Hayvanlar ne yer?

Bu oyun sayesinde çocuklar farklı hayvanları ve onların ne yediğini adlandırmayı ve eşleştirmeyi öğrenirler. Bu aktivite ile çocukların dil gelişimi ve hayvanlar hakkında bilgi almaları teşvik edilir.

06 Mart

Dinozor Oyunu

Her oyuncu bir dinozor alır ve onu renkli başlangıç ​​noktalarından birine yerleştirir. Oyunun amacı mümkün olduğunca çok yaprak toplayarak oyunu bitirmektir.

Hedef, ortada ki yaprak çelengine ulaşmaktır. Kim 10 yaprak toplayarak bitiş çizgisine ilk ulaşırsa o kişi kazanır.

Zar sırayla atılır ve örneğin beş atıldığında, herhangi bir yöne doğru beş alan ilerler, hedef alana ulaşan oyuncuya bir yaprak verilir. Oyuncu dinozoruyla bir yaprağın üzerine yani oyun noktasına inerse, hiçbir şey alamaz. Bir varış noktası başka bir oyuncu ile doluysa, başka bir rota araması gerekir veya oyun (round) dışı kalır.