10 Günlük DENEME ABONELİĞİ süresince her yaş grubu için 5 haftalık eğitim programı ve 5 aktivite bizden sana hediye!

01 Temmuz

Günlük Yaşamda Teknoloji

Çocuklar cam şişeleri bir masanın üzerine arka arkaya koyarlar. Bir huni veya küçük bir sulama kabı yardımıyla çocuklar şişeleri farklı yüksekliklerde suyla doldururlar. Çocuklar şişelere dışarıdan kaşıkla vururlar. Her şişe, dolum seviyesine bağlı olarak farklı bir ses çıkarır. Çocuklar şişeleri dolum farkına göre sıralayabilir ve masanın üzerinde yeni bir sıraya göre düzenleyebilirler.

06 Mayıs

Hareketli Mobil Kalp

Mobil Kalbi diğer tarafa çevirin ve çok çeşitli renklerde 6-8 boncuğu yüne geçirin. İpliği karşı dalgalı tarafa yapıştırın, kalbi tekrar çevirin ve ipliği tekrar yapışkan bir şeritle düz tarafa sabitleyin. Tüm iplik bitene kadar bu işleme devam edin.

06 Mayıs

Ahtapotlar Canlanıyor

Çocuklar her zaman 6 yün ipliği sayar, bunlar da 3 ipliğe bölünür ve birbirleriyle iç içe geçer. Örgünün sonunda çocuklar, ipliklerin tekrar bükülmemesi için etrafına bir parça ip bağlarlar. Aynısı diğer yün iplikler için de geçerlidir. Bu sayede ahtapot başının altında 6 adet ahtapot kolu oluşturulur.

18 Nisan

Mürver Dalından Bileklik Yapımı

Bunun için parmak kalınlığında dallara ihtiyacınız var (lütfen sadece gerektiği kadar kesin). Çocuklar bunları ince testerelerle kolayca küçük parçalara ayırabilirler. Tahta bir çubukla özünü bastırın. Çocuklarımız bu eğlenceli aktiviteye bayılacaklar! Kenarlar çok yıpranmış ve pürüzlü ise, zımpara kâğıdı ile düzeltin. Ortaya çıkan “inciler” bir ipe geçirilebilir ve koruyucu bir zincir olarak takılabilir.

16 Nisan

Ormanın Katmanlarında Bitki Türleri

Ormanı çok katlı açıklama, insanların ormanı anlamaları için geliştirdikleri bir teoridir. örneğin çalıların, otların veya yosunların asla ağaç tepesine kadar çıkamadıkları doğrulanmıştır. Ormanların yapısını daha iyi anlamak için model bir kavramdır. Tabii ki sincaba atamak mümkün değil, örneğin tüm katlara geçebildiği için. Bu belirsiz ilişkiler ve sınırlar da ele alınmalıdır.

15 Nisan

Örgülü Arkadaşlık Bilekliği

Bunları birbirine düğümleyin (üstte yaklaşık 10 cm çıkıntı bırakın) ve üstteki kısa iplikleri panoda sıkıştırın bu artık sizin çalışma yüzeyiniz (alternatif olarak ipliği masaya da bantlayabilirsiniz).
Böylece üç renk ipliğiniz olacak kurdele kolunuz için yeterince uzun olana kadar onlarla bir örgü yapın Sonra kurdelenin çözülmemesi için tekrar bir düğüm atın

04 Nisan

İsimli dostluk kurdelesi

Sonra boncukları sırayla dizin, örneğin arkadaşınızın adı veya “Arkadaşlar” kelimesi. Arkadaşınızın adı ya da “arkadaşlar” kelimesi ya da benzeri. Kelimenin sonuna bir düğüm daha atın.
Uzun ipleri kesmeden önce, kurdeleyi arkadaşınıza bağlamayı deneyin.
Kurdeleyi kolunuza bağlamayı deneyin.

06 Mart

Donma – Hareket ve Reaksiyon oyunu

Bir çocuk daire içinde gözü kapalı durur. Diğer çocuklar dairenin etrafında toplanırlar. Çemberde ki çocuk yüksek sesle 1’den 10’a kadar sayar ve sonra “donun” der. Çocuk saymaya başlarken, çemberin etrafında duran çocuklar hızla uzaklaşırlar. “Donun” çağrısı ile
hemen kıpırdamadan durmaları gerekir ve hareket etmemeleri gerekir.