28 Mayıs

Yaz Olimpiyat Oyunları – Bölüm 2: Yarışmalar

ülle Atma (Hayali Topla):
 Genişçe ayakta durun, kollarınızı yana açın. Hayali bir topu tutuyormuş gibi kolunuzu geriye alın ve ileriye doğru savurarak atın. Hareketi birkaç kez tekrarlayın. “Şimdi güçlü sporcular gibi hayali topları havaya fırlatıyoruz!”

Mızrak (Cirit) Atma:
Kolunuzu bükün, yumruğunuzu sıkın. Hayali bir ciriti ileriye doğru hızla fırlatın. Ciritlerin gökyüzünde süzülmesini izleyin.“Haydi, hayali ciritlerimizi hızlıca fırlatalım!”

Engel Atlama Koşusu:
Yerinde koşun.Belirli aralıklarla zıplayarak hayali engelleri aşın.“Engelleri geçmek için yüksek zıplamalar yapalım!”

26 Mayıs

Yaz Mandalası

Nesne tüm çocukların elinden geçer; herkes dokunarak nesneyi tanıma fırsatı bulur. Her nesne tanıtılırken çocuklardan biri onun adını söyler. Nesne, dairenin ortasındaki sarı bezin üzerine yerleştirilir. Tüm nesneler sergilendikten sonra bu ilk hali fotoğraflanır.

25 Aralık

Renkli Buz Kalıpları

2 çocuğu mutfağa davet edin. Onlara neler yapacağınızı kısa ve anlaşılır şekilde anlatın.

Her çocuktan bardakları kenarlarına yaklaşık bir santimetre kalacak şekilde suyla doldurmasını isteyin.

Çocuklardan her bardağa farklı renklerden birkaç damla eklemelerini ve karıştırmalarını isteyin.

Bardakları dikkatlice dondurucuya yerleştirin.

25 Aralık

Soğuk Havada Isın Roket Fırlatma

Tüm çocuklar açık havada bir alan seçer ve orada durur. Çocuklara, kendilerini kısa süre içinde fırlatılacak bir roket olarak hayal etmeleri söylenir. Her çocuk, roket fırlatma sürecine hazırlanır. Önce sessiz bir motor sesi çıkararak başlarlar. Sesler giderek yükselir ve en sonunda sağır edici bir roket motor sesi haline gelir. Çocuklar seslerle birlikte bedenlerini harekete geçirirler:

18 Ekim

Yağmurda Rekabet

Her çocuğa bir yoğurt kabı verilir. Sonra: “Hazır, hazırlan, yola çık!” Kim 5 dakika içinde yoğurt kabında en fazla yağmur damlasını yakalayabilir? Çocuklar, özellikle yoğun damlamaların olduğu yerleri keşfedebilirler. Süre dolduktan sonra herkes tekrar toplanır

17 Ekim

Bulutlar ve Fırtınalar

Çocukları daire şeklinde yere oturtup bir halka oluşturun. Oyun başlamadan önce çocuklara sorular sorarak onları fırtınayla tanıştırın.

“Hiç rüzgârın estiğini hissettiniz mi? Ne zaman rüzgâr eser?”

Çocukların cevaplarını dinleyin. Ardından kısa bir açıklama yapın: “Rüzgâr bazen saçlarımızı uçuşturur, bazen de serinletir.”

25 Eylül

Sonbahar Yaprakları

Çocukları bahçeye çıkarın ve yaprakları keşfetmeleri için serbest bırakın. Yaprakları havaya atarak, çocukların yavaşça üzerine düşmelerini sağlayın. Çocuklar bu durumda sevinçle çığlık atar ve sizin yaptığınızı taklit ederler.
Çocuklara sepet ve kova verin. Çocuklar yaprakları bu sepet ve kovalara toplasınlar. Topladıkları yaprakları bir yığın yapın. Yığının içine 3 kum aracını veya kalıbını saklayın.

30 Temmuz

Vücut İzleri

Çocukları hazırladığınız alana toplayın. Çocukların hava şartlarına uygun giyindiğinden emin olun. Düşük sıcaklıklar için etkinliği kısa tutun ve çocukların üşümemesi için dikkatli olun. Her çocuğu sırt üstü, uzuvları yayılmış şekilde yere yatırın.

25 Haziran

Bahar Temizliği

Sabah çemberin çocuklarla her zamanki karşılama ritüelinizle açın. Çocuklara kışın bittiğini ve baharın çok yakında olduğunu söyleyin. Çocuklara bahar olduğunu nasıl anlayabileceklerini sorun. Örneğin, sabahları okula geldiklerinde hava çok daha parlaktır, laleleri ve çiğdemleri görebilirler ve kuşlar daha yüksek sesle, daha mutlu cıvıldarlar.

Loading...