Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
26 Temmuz

Bahar Çiçeği Puzzle

Çocuklarla bir masaya oturun.
Çocukların bahar çiçeklerini bilip bilmediğini sorun. Sonra bir çiğdem ve bir kardelen çiçeği getirdiğinizi söyleyin. Sonra çiğdem ve kardelen çiçeklerinin parçalarını çocuklara dağıtın.
Her şeyi doğru bir şekilde bir araya getirip çiçekleri tanıyabilir misiniz?

24 Haziran

Bahar Egzersiz Eğlencesi

Oyuna başlarken bu adımları takip edilebilir: Daire içinde birbiri ardına bireysel terimleri söylersiniz. Örneğin, “uğur böceği”. Şimdi tüm çocuklar kırmızı şifon bir eşarp ile yer değiştirmek zorundadır. Kumaş, rolü görselleştirir ve hatırlamayı kolaylaştırır.

20 Mayıs

Hiçbir Balık Birbirinin Aynısı Değildir

Sohbeti zenginleştirmek için, öğretmen çocukların kendi deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşmalarını teşvik edebilir. Ayrıca, renkli balıkların fotoğraflarını veya videolarını göstererek görsel materyallerle destekleyebilir ve öğrencilerin ilgisini çekebilir. Ayrıca, sınıfta bir akvaryum bulundurmak veya sanal bir akvaryum turu düzenlemek gibi etkileşimli aktiviteler de sohbeti daha ilginç hale getirebilir.

19 Nisan

Ormanda grup oyunları

Çocuklar sıra olup denge parkuru üzerinde dengelerini sağlamaya çalışırlar. Çocuklar ellerine ağaç parçaları alarak dengede durmaya çalışırlar.
İki çocuk beraber denge parkurunda giderler. Bir çocuk gözlerini kapar, diğer çocuk onu yönlendirir.

17 Nisan

Kedi İnteraktif Hikâye

Çocuklar rahat bir şekilde yere uzanırlar ve kısa bir zaman için pozisyonlarında kalırlar.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra gözlerini kırpıştırarak ve mırlayarak uyanır. Tekir pençe ucundan kulaklarına kadar keyifli keyifli gerinir.

Çocuklar Tekir gibi keyifli keyifli gerinir ve esnerler.
Ardından diliyle iyice derisini temizler. Bu arada bıyıklarını da temizlemeyi unutmaz.
Bütün çocuklar Tekir gibi temizlenirler ve sanal bıyıklarını da temizlemeyi unutmazlar.

16 Nisan

Ormanın Katmanlarında Bitki Türleri

Ormanı çok katlı açıklama, insanların ormanı anlamaları için geliştirdikleri bir teoridir. örneğin çalıların, otların veya yosunların asla ağaç tepesine kadar çıkamadıkları doğrulanmıştır. Ormanların yapısını daha iyi anlamak için model bir kavramdır. Tabii ki sincaba atamak mümkün değil, örneğin tüm katlara geçebildiği için. Bu belirsiz ilişkiler ve sınırlar da ele alınmalıdır.

03 Nisan

İz Sürme

Her çocuğa Kraft kâğıdına bir el ya da ayak izi bırakmak isteyip istemediklerini ve hangi rengi kullanacaklarını sorun. Ardından el ya da ayak fırça ile istediği renge boyayın. Çocuklar boyalı ayakla Kraft kâğıdında yer alan bir noktaya basar ya da boyalı elini bastırır.

02 Nisan

Havlu İstasyonu

Soğuk mevsimlerde, kreşlerde akan burunlar görebilirsiniz. Oyuna dalan çocuklar genellikle burunlarını sümkürmeyi can sıkıcı bulurlar. Birlikte bir mendil istasyonu kurarak, çocukları burunlarını tekrar silmeleri için motive edebilirsiniz.

elden ele dolaşan dinozor
06 Mart

Elden ele dolaşan dinozor – Hızlı olan kazanır

Çocuklarla bir çember oluşturulur. Bütün çocuklar yerde çemberde otururlar. Çocuklar sırayla 1’den 2’ye kadar sayarlar. Yani ilk çocuk 1’der. İkinci çocuk 2, daha sonraki tekrar 1 ve sonraki çocuk 2. Çemberde oturan tüm çocuklar bir veya 2 dedikten sonra 1 numaralı tüm çocuklar bir gruba, 2 numaralı tüm çocuklar diğer gruba ait olurlar