16 Kasım

Kestane Sesleri

Kestaneleri dairenin ortasına yerleştirin. Çocukların, hangi kestaneleri kullanmak istediklerini seçmelerine izin verin ve kestaneleri denemeleri için onlara zaman tanıyın.

Sonrasında listedeki diğer malzemeleri yavaş yavaş dairenin ortasına yerleştirin.

Çocuklar, kestane ve diğer nesnelerle ses deneyleri yapar. Bu süreçte, çocuklara farklı seslerin nasıl oluştuğunu gözlemleme ve dinleme fırsatı sunulur. İşte bazı ses denemeleri:

15 Kasım

Meşe Palamuduyla Duyusal Oyun

Çocuklar kendi şekillerini oluştururken onlara yaratıcı fikirler verebilir ve onları teşvik edebilirsiniz. Örneğin, “Bu meşe palamudunu bir göz olarak kullanabilirsin” veya “Palamutları yan yana koyarak bir hayvan şekli yapabiliriz” gibi yönlendirmelerle çocukların yaratıcı düşüncelerini destekleyebilirsiniz. Ancak çocukların kendi fikirlerini geliştirmelerine ve bağımsız yaratmalarına da olanak tanıyın.

25 Temmuz

Korkuyu Korku Kutusuna Atıyoruz!

Çocuklarla neleri “aptalca” bulduklarını ya da nelerden “korktuklarını” konuşun. Elbette çocukların korkuları, aileden ayrılmak, ailenin okuldan almayacağı vs. çok farklı olabilir; olasılıklar çoktur.
Çocuklar daha sonra renkli kalemlerle “korkularını” kâğıda çizerler. Küçük çocuklar henüz korkularını fiziksel olarak kâğıda aktaramadıkları için diğer çocukların da başka/yeni korkular geliştirme konusunda “fikri yoktur”.

25 Temmuz

Korku Yiyenler

Çocuklara korku yiyenleri tanıyıp tanımadıklarını sorun. Onlara korku yiyenlerin, insanların aksine korkuları sevdiğini ve yemekten hoşlandığını anlatın.
Korku yiyenlerin farklı şekil ve boyutlarda olabileceğini, bazılarını cebinizde taşıyabileceğinizi, bazılarının ise yatağın üzerine asılabilecek kadar büyük olabileceğini açıklayın.

Loading...