04 Mayıs

Doğamız tatlı suyu nasıl temizler?

Su Saati: Bir afiş üzerine büyük bir saat çizin. Çocuklarla birlikte gün içinde ne zaman suyla karşılaştıklarını veya kullandıklarını konuşun. Kız ve erkek çocukların çizdikleri resimleri veya fotoğrafları saat üzerine yapıştırmalarını sağlayın. Bazı resimler sadece bir kez, bazıları ise daha sık görünecektir – sonuçta günde birkaç kez ellerimizi yıkar, tuvaleti kullanırız.
Çocuklarla, bir insanın günde ne kadar suya ihtiyaç duyduğunu ve kullandığını konuşun. Temiz su nereden gelir, kirli su nereye gider ve yeniden temizlenebilir mi?

03 Nisan

Arılar Projesi- Öğretmen için Bilgiler ve Konuya Giriş

Arı ölmesi özellikle Ülkemizi etkileyecektir. Dünya bal üretiminde 2017 yılı itibarıyla 551 bin ton ile Çin ilk sırada, 114 bin tonluk üretimi ile Türkiye ikinci, Arjantin ise 76 bin ton bal üretimi ile üçüncü sırada yer almaktadır.

Araştırmacılar yıllardır artan küresel arı ölümlerini gözlemliyorlar. Kesin nedenler bilinmemekle birlikte, nedenler arasında tarımda pestisit kullanımı, arılar için besin kaynaklarının azalması, hayvanların doğal yaşam alanlarının yok olması ve varroa akarı gibi parazitler sayılabilir.

25 Mart

Doğanın Uyanışı, Bir Bahar Yolculuğu

Aşağıda, yumuşacık ve pırıl pırıl yeşil çimenlerin üstünde küçük çiçekler parlıyor! Kardelenler, beyaz, parlak bir yıldız gibi yere doğru uzanıyor, çiçek başları sımsıkı açmış ve sanki ‘günaydın bahar’ diyorlar. Hemen yanı başınızda, renkli çiğdemler sarı, mor, beyaz, sanki gökkuşağını yere indirmiş gibi göz alıcı parlıyor!

25 Mart

Doğanın Uyanışı İlk Çiçekler

Çocuklarla birlikte kitabı inceleyin. Çiçeklerin renkleri, şekilleri ve farklılıkları hakkında konuşun. Çiçeklerin isimlerini söyleyerek tekrar etmelerini sağlayın. Çocuklardan resimlere bakarak hangi çiçek olduğunu tahmin etmelerini isteyin. Çocukları doğada bu çiçekleri gözlemlemeye teşvik edin.

25 Mart

Bahçede Ses Çemberi

Ses tüpleri, çocukların yardımıyla çemberin farklı noktalarına ip yardımıyla asılır. Çemberdeki tüplerin rüzgarla hareket ederek ses çıkardığı fark ettirilir. Son olarak çocuklar bahçede uygun bir yer (örneğin güçlü bir ağacın dalı) seçerek çemberi asarlar. Çocuklar, yaptıkları ses çemberini gözlemleyerek nasıl çalıştığını deneyimler. Rüzgârın tüplerden geçerken farklı sesler oluşturduğu fark edilir.

26 Kasım

ABC Doğa Motifli Harfler

Çocuklardan, harflerle eşleşen doğa motiflerini tanımlamaları ve ilgili kelimeleri (örneğin, “ağaç”, “çiçek”) söylemeleri istenir.

20 Kasım

Doğal Sincap Tasarımı

Çocuklarla birlikte hazırlanan yaratıcı alanınızda buluşun. Onlara yapraklar ve meşe palamudu şapkalarıyla bir sincap tasarlayacaklarını anlatın. Her iki seçeneği tanıtın ve seçme özgürlüğü tanıyın.
Çocuklar farklı boyut ve şekillerdeki yaprakları seçerek bir sincap gövdesi oluşturur. Yaprakları kâğıt tabak veya Kraft kâğıdına yapıştırıcı ile sabitlerler.

15 Kasım

Meşe Palamuduyla Duyusal Oyun

Çocuklar kendi şekillerini oluştururken onlara yaratıcı fikirler verebilir ve onları teşvik edebilirsiniz. Örneğin, “Bu meşe palamudunu bir göz olarak kullanabilirsin” veya “Palamutları yan yana koyarak bir hayvan şekli yapabiliriz” gibi yönlendirmelerle çocukların yaratıcı düşüncelerini destekleyebilirsiniz. Ancak çocukların kendi fikirlerini geliştirmelerine ve bağımsız yaratmalarına da olanak tanıyın.

25 Ekim

Yosun Topları

Doğadan topladığımız malzemelerle nasıl sanat eserleri oluşturabiliriz?
Her çocuk, bir strafor topu alır ve küçük yosun parçalarını topun etrafına sarar.
Yeşil bağlama teliyle yosunu topun etrafında sabitlemelerine yardımcı olun.
Çocuklar, strafor topunda beyaz bir nokta kalmayana kadar yosunla kaplama
yapar

18 Ekim

Sonbahar Kalfaları

Şimdi hep birlikte kendi figürlerimizi yapacağız! İlk olarak, tahtaya küçük bir delik açmamız gerekiyor. El matkabını dikkatlice kullanarak çocuklara küçük bir delik açmalarını gösterin. Dilerseniz bu kısmı onlar adına yapabilirsiniz.
Delik açıldıktan sonra, çocuklar şiş kebap çubuklarını tahtaya yerleştirtişinler.

Loading...