Çocuklarla bir daire oluşturulur ve oyun başlatılır. İlk oyuncuda bir top bulunur. Oyuncu, bir dinozor hikâyesinin ilk cümlesini söyler, ardından topu hızla başka bir oyuncuya atar. Topu tutan çocuk, hikâyeyi devam ettirerek topu bir sonraki oyuncuya atar. Bu şekilde hikâye sırayla genişler ve eğlenceli, yaratıcı öyküler ortaya çıkar.
Çocuklarla birlikte yere oturularak bir çember oluşturulur. Ortaya oyuncak dinozorlar ve kitap yerleştirilir. Öncelikle çocukların dikkatini materyallere çekmek için şu sorular sorulabilir:
Daha önce hiç dinozor gördünüz mü? (Kitapta, oyuncakta ya da televizyonda)
Dinozorlar nasıl görünür? Küçük mü, büyük mü?
Çocuklarla etkinlik alanında buluşun onlara bugün kendi kum saatlerini yapacaklarını söyleyin. Kum saatinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve ne için kullanıldığını anlatın. Çocuklara kum saatini hangi amaca yönelik yapmak istediklerini sorun (diş fırçalama sürelerini ayarlamak, oyun süresini belirlemek vb.). Kapakların üst yüzeylerini tutkalla yapıştırın. Tutkal kurumadan çocukların kumu eleyerek daha ince hale getirmesine yardımcı olun.
Çocuklar kendi aralarında çizdikleri kartlar arasındaki benzerlikler ve farklılıklar hakkında konuşarak fikir alışverişinde bulunurlar. Anaokulunda bir gün boyunca yapılan etkinlikler fotoğraflanır. Ertesi gün çember zamanında bu fotoğraflar çocuklara gösterilir (basılı hâlde ya da ekrandan). Çocuklarla aşağıdaki sorular üzerinden sohbet edilir:
Gibi yaratıcı düşünmeyi teşvik edici sorular sorabilirsiniz. Çocuklar sırasıyla çocuk
makasını kullanarak bulut çizgilerini keserler. Bu aşamada yardıma ihtiyacı olan
çocuklara destek verilebilir.
Çocuklar, bulutun yüzeyine yapıştırıcı sürerler ve pamuğu yapıştırarak bulutu
kaplarlar. Bu aşama, bulutun yumuşak bir dokusu olmasını sağlar.
Çocuklarla birlikte taşları koyduğunuz sepet tepsi vs. etrafında toplanın.
Çocuklar taşları çıkarabilirler. Birlikte üzerlerinde ne olduğunu adlandırın, örneğin
Aşağıdaki gibi:
Kaç tane nokta var? Bir nokta. Parmağınızla üzerinde tek nokta olan taşı
Gösterin.
4-5-6 yaş Malzeme: Ekteki çıktı Çizgi çalışması, çocukların el-göz koordinasyonunu geliştirmelerine yardımcı olurken sayı yazma becerilerini de pekiştirir. Sayıları yazma çalışması, çocukların dikkatini ve odaklanma süresini artırmak için çeşitli eğlenceli ve renkli materyallerle desteklenebilir. Çocuklar, tekrar eden çizgi çalışmaları ile …
Çocuklara korku yiyenleri tanıyıp tanımadıklarını sorun. Onlara korku yiyenlerin, insanların aksine korkuları sevdiğini ve yemekten hoşlandığını anlatın.
Korku yiyenlerin farklı şekil ve boyutlarda olabileceğini, bazılarını cebinizde taşıyabileceğinizi, bazılarının ise yatağın üzerine asılabilecek kadar büyük olabileceğini açıklayın.
Aktiviteyi okulun bahçesine çok sayıda deniz kabuğu saklayarak hazırlayın. Taşların aksine, midyeler kesinlikle çocukların dikkatini hızlı bir şekilde çekecektir, bu yüzden mümkün olan en zor saklanma yerlerini bulmalısınız. Hepsinin bulunup bulunmadığının kontrol edilebilmesi için kabukları sayın. Tüm kabukları sakladıktan sonra, her çocuğa bir kova verilir ve kabuk avı başlayabilir.
Çocuklarla dışarı çıkın. Her çocuk önüne, yere beyaz bir kâğıt koyar. Sulu boyalar
yanına konulur. Her çocuk bir fırça alır ve onu istenilen sulu boyaya batırır. Daha
sonra fırçanın sapını dişlerinin arasına alır, kâğıdın önünde diz çöker ve resim
yapmaya başlar.