Çocuklara farklı saat resimleri gösterilir. “Bu saatleri nerede gördünüz?” sorusu ile çocukların dikkatini çekin. Saatlerin zamanı gösterdiği ve gün içinde belirli zamanlarda belirli işler yapıldığı açıklanır. “Sabah kalktığınızda saat kaç olur?”, “Uyku saatiniz ne zaman?” gibi sorularla günlük rutinler hakkında sohbet edilir. Çocuklar sırayla kutudan bir yapboz parçası çeker. Ellerindeki parçayı inceleyerek hangi saat türüne ait olduğunu tahmin ederler. “Bu parça analog saatin mi yoksa dijital saatin mi parçası olabilir?” gibi sorular sorulur
Çocuklarla birlikte çemberin ortasında yer alan mavi kumaşın “gece gökyüzü” olduğunu hayal edin. Başlangıçta gökyüzü kasvetli ve karanlık görünmektedir. Çocuklar bir süre bu “karanlık gökyüzünü” hayal ederek dikkatlerini toplar. Bir çocuk seçilir ve sarı yıldızlardan birini alarak kumaşın üzerine yerleştirir. Bu işlem sırasında, çocuğun görsel algısı ve dikkatini artırmaya yardımcı olun. Çocuk, yıldızı yerleştirirken, yıldızın şekli ve konumu üzerinde düşünmesini sağlayın.
Çocuklar çiftler hâlinde kutunun etrafında toplanır. Kutudan lamine edilmiş görseller çıkarılır ve yere yerleştirilir. Çocuklar tüm görsellere dikkatlice bakar ve farklı sincap türlerini gözlemler. Çocuklarla sincapların farklı vücut özellikleri, kürk renkleri ve yaşam alanları hakkında konuşun. Daha sonra kartlar karıştırılır ve resimli tarafı aşağıya gelecek şekilde yere serilir.
Yumurta Tangramına ”mucize yumurta” veya ”Kolumbus’un Yumurtası da” denir. Avrupa da 1900 yıllarda geliştirilidi, Ana şekli yumurtaya benzer ve 9 parçadan oluşur.