“Gel beraber zamanı keşfedelim?” mottosu ile, “zamanı anlamaya çalışacağız. Zamanı nasıl tanımlarız ve hangi yöntemlerle ölçeriz? Yaşlandığımızı nasıl anlarız? kaç yaşında olmak ne anlama gelir? Bir yıl içinde doğada ne değişir- ve çok daha uzun dönemlerde ne değişir? Gelecekte hangi teknik yenilikler yaşamımızı nasıl etkileyecek? Geçmişte ne icat edildi?
Hazırladığınız büyük yün topunu elinize alın, kendinizi isminizle tanıtın ve yünün başlangıcını kendi çadır kazığınıza bağlayın. Kazığı çimlere sıkıca saplayın.
Ardından, topu karşınızdaki çocuğa doğru yuvarlayın. Bu çocuktan da kendisini ismiyle tanıtmasını isteyin. Çocuk yünü kendi çadır kazığına sarar ve kazığı çimlere saplar.
Çevremizdeki her şey değişiyor: Bugün deneyimlediğimiz şey yarın geçmişte kalacak. Biz, kendimiz, çevremiz, doğa, her şey görünmez bir zaman ekseninde ilerler ve asla geri dönmez. Ancak zaman nedir? Her yerde var ve onu duyamayız, göremeyiz, koklayamayız ya da tadamayız. Çocuklar gelişimlerinin belli bir evresinden sonra zamanın farkına varırlar. Yavaş yavaş kendi dünyaları için bir zaman ritmi geliştirmeye başlarlar