10 Günlük DENEME ABONELİĞİ süresince her yaş grubu için 5 haftalık eğitim programı ve 5 aktivite bizden sana hediye!

29 Nisan

Uçan Balık

Balığın vücudu için, çocuklar birkaç yaprak aydınger kâğıdını yaklaşık 3 x 3 cm boyutlarında küçük parçalara ayırırlar. Bunu yapmak için, balıklarını tasarlamak istedikleri renkte aydınger kâğıdı seçerler. Tutkalla kaplanmış balonun tamamı kaplanana kadar aydınger kâğıdı parçalarını yapıştırırlar.

18 Nisan

Zıplayan Karabiber

Balonu tabağın birkaç santimetre yukarısına gezdirdiğinde karabiberin nasıl yukarı doğru zıpladığını göreceksin. Balonu tabağın üstünde ne kadar alçakta tutarsan o kadar etkili olabilir. İstersen tuz taneleri de sıçratabilirsin. Bunun için yapman gereken, balonu biraz daha tuza yaklaştırmandır.

17 Nisan

Mini baloncuklarla renk izleri

Farklı renklerde baloncuklar şişirilir,
Baloncuklar büyük bir kâseye doldurulur.
Baloncuklar boyalı kâselere batırılır,
Beyaz kâğıda bastırılır ve boyanır.
Renk karışımları

06 Nisan

Konfeti Top

İlk adım tuvalet kâğıdı rulolarını süslemektir. Bunu yapmak için her çocuk bir rulo alır ve tutkalla boyar. Daha sonra üzerlerine diledikleri gibi renkli ambalaj kâğıtları yapıştırırlar. Yırtık parçalar veya çok sayıda örneğin kesilmiş üçgenler güzel görünür.

03 Nisan

Hava ile Basit Deneyler

Bir kâseye su doldurulur ve boş bir bardak baş aşağı ve düz bir şekilde
suya daldırılır. Bardağa su dolmaz. Bardağın içindeki hava suyun
dolmasını engeller.

21 Mart

Roket nasıl uçar?

Çocuklarla birlikte iki sandalye arasında olta ipini sıkı bir şekilde geriniz. Sandalyelerin devrilmemesi için üzerlerine bir yük koyabilirsiniz. Alternatif olarak, iki ağaç, kapı ve pencere arasına da gerebilirsiniz. Şimdi üfleme zamanı: Bir çocuk bir balonu şişirir ve bir mandal veya ev klipi ile balonun ağzını kapatır. Çocuklar balonlarını bir roket olarak dekore edebilirler. Daha sonra bir pipet iki yapışkan şeridi ile şişmiş balona tutturulur. Uçmaya hazır mıyız? Balonun ağzında bulunan klips veya mandal çözülür ve roket uçuşuna başlar.

balondan roket yapma
02 Mart

Balondan Roket Yönerge

Bir roketin itme gücü hava basıncından gelir, bir çıkış yoluyla gazların yayılmasıyla yaratılır. Aynı prensip balondan havanın çıkması için de geçerlidir.

29 Şubat

Balon kendiliğinden şişer mi?

Karbonat ve sirke karıştırılırsa karbondioksit gazı oluşur. Gazlar katılardan veya sıvılardan daha fazla yer kaplar. Ne kadar çok gaz oluşursa, o kadar fazla yer kaplar.  Sudan da benzer bir şey biliyoruz: Pişirildiğinde, tencerenin kapağı sallanır çünkü sıvı su gaz haline gelir. Gaz halindeki su, sıvı sudan daha fazla yer kaplar ve artık tencereye sığmaz. Kapağı yukarı iter ve tencereden çıkar.