Problem çözme becerilerini destekler: Hangi rengi hangi alanda kullanmaları gerektiğini düşünmek, çocukların analitik düşünmelerine katkı sağlar.
Özgüven kazandırır: Bitmiş bir boyama çalışmasını görmek, çocuklarda başarma duygusunu pekiştirir ve kendilerini ifade etme fırsatı sunar.
Aynı zamanda hafıza ve dikkat süresini artırarak problem çözme yeteneklerine katkı sağlar. Çocuklar sayma sayesinde oyunlarında mantıklı ilişkiler kurmayı öğrenir. Bu temel beceriler, ilerideki matematik öğreniminin ve günlük yaşam becerilerinin yapı taşlarını oluşturur.
Çocuklar balıkları istedikleri renge göre boyarlar. Kavanoz başına 2 veya 3 balık yeterlidir. Daha sonra balıkları lamine edin. Böylece suda “hayatta kalabilirler”. Sonra çocuklar sizin yardımınızla balıkları keserler.
Daha sonra yine sizin yardımınızla çocuk, şönili farklı uzunluklarda parçalara ayırır. Çocuk bardağı suyla doldurur ve balığı suya yerleştirir.
Çocuklarla bir sandalye çemberinde buluşun.
Çocuklara, her çocuğun bir göl sakininin yer aldığı bir kart seçmesini söyleyin. 5 farklı kart vardır. 25 çocuk; 5 kurbağa, 5 nilüfer, 5 balık, 5 yosun ve 5 yusufçuk demektir.
Bu noktada yüz kartlarını teker teker kaldırın ve tüm çocukların adını bilmesi için tekrar adlandırın.
Çocuklarla yerde bir daire şeklinde oturun. Çocuklara resimli kitaptan deniz ve denizde yaşayan hayvanları gösterin.
Onlara denizin büyük bir su olduğunu gösterin ve içinde hangi hayvanların yaşadığını anlatın. Belki çocuklar bazı deniz canlılarını zaten tanıyorlar ve onlara sorarsanız kitapta onlara işaret edebilirler. Çocuklarla bildikleri gemileri de anlatabilirler.
Her çocuğa bir dondurucu poşeti verilir ve içine 2 plastik hayvan ve seçtikleri 1 deniz kabuğu koyar.
Balık, denizanası, denizyıldızı, yunus vb. deniz hayvanlarını plastik torbalardan kesip içine koymak da mümkündür.
Şimdi torbayı çocuk için tutun ve içine su dökün. Son olarak, bir damla bulaşık deterjanı ekleyin. Ardından poşetin ağzını kapatın ve torbayı içinde yer alan havanın dışarı çıkması için sıkın. Sıkıca kapatmak için bant ile kapatın.
Böylece tüm çocuklar ev yapımı akvaryuma ve sakinlerine bakabilirler. Akvaryumu çocuk yüksekliğinde bir masaya yerleştirin. Böylece su altı dünyası çocuklar tarafından her zaman görülebilir. Aynı zamanda, çocukların içine düşmesini de önlersiniz.
ilk olarak, siz ve çocuklar ölçü kabında yer alan gıda boyası ile suyu maviye boyayın. Birkaç damla bulaşık deterjanı veya sıvı sabun ekleyin. Sonra çocuk kilitli poşete birkaç malzemeyle (deniz kabuğu, balık, biraz kum) doldurur ve siz de poşeti mavi suyla doldurursunuz. Kilitli torbayı kapatın.
Her çocuk için yaklaşık 1/2 balık filetosu ayırın. Tavada veya fırında talimatlara göre çocukların yardımıyla hazırlayın. Ayrıca piyasada farklı hazırlama çeşitlerine sahip ürünler bulunmaktadır. Bitki loru için çocuklar 1 kg loru taze kesilmiş otlarla karıştırır. Dereotu bitki loru için ideal ve çok lezzetli bir bileşendir. Dereotunu lora ilave etmek için çocuklar 2 demet taze dereotu yıkar ve küçük parçalar halinde koparır. Lor tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Artık çocuklar balık filetosu ve lorun tadını çıkarabilirler.
Sohbeti zenginleştirmek için, öğretmen çocukların kendi deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşmalarını teşvik edebilir. Ayrıca, renkli balıkların fotoğraflarını veya videolarını göstererek görsel materyallerle destekleyebilir ve öğrencilerin ilgisini çekebilir. Ayrıca, sınıfta bir akvaryum bulundurmak veya sanal bir akvaryum turu düzenlemek gibi etkileşimli aktiviteler de sohbeti daha ilginç hale getirebilir.