10 Günlük DENEME ABONELİĞİ süresince her yaş grubu için 5 haftalık eğitim programı ve 5 aktivite bizden sana hediye!

25 Temmuz

Okula Başlama Hediyesi Olarak Ağaç Fidanları

Başlangıçta büyümek için yeterli alan olması için fideler küçük bir saksıya dikilir. Bu, çocukların fideleri uygun bir yere dikene kadar onlara bakmalarını sağlar.
Çocuklar, okul arkadaşları için saksıları renklendirebilirler.
Her çocuk, bir okul arkadaşı için bir saksı boyar. Belirli bir arkadaş için bir saksı tasarlamak isteyip istemeyeceklerine çocuklarla birlikte karar verin. Bu, önemli ilişkilerin pekişmesine yardımcı olabilir.

01 Temmuz

İnsanlar ormana neden ihtiyaç duyarlar?

Proje bir hikâye ile başlar. Sincap ve ormanının diğer hayvanları ormanlarının kesileceğinden korkuyorlar.  Ancak Ormanın sadece hayvanlar için önemli olmadığından eminler. Bunun için insanların neden ormana ihtiyaç duyabileceklerinin araştırılmasında küçük orman dedektiflerine ihtiyaç duyarlar.

01 Temmuz

Göletteki Kurbağaları Ziyaret Ediyoruz

ncesinde yerde bulunan nesneler, çocukların takılarak düşmesi tehlikesine karşı ortadan kaldırılır ve oda hazırlanır. Odanın bir köşesine göl olarak mavi bir bez yerleştirilir. Ancak herkesin “gölün” etrafında durması için yeterli alan olmalıdır.

Renkli bant ile gölün bir tarafına, bir “ağaç gövdesi” yapıştırılır.

16 Nisan

Ekoloji ve Ekosistemler

Türkiye yüzölçümünün yaklaşık %27’si ormanlarla kaplı bir ülkedir.  Bu ormanlar, biyolojik çeşitlilik açısından zengindir. Ülkemizde 5 çam, 4 Göknar, 2 kayın, 2 fındık, 3 karaağaç, 2 gürgen, 3 dişbudak, 20 dolayında meşe, 10 akçaağaç, 4 huş türü, ayrıca çok sayıda alt tür ve çeşit doğal olarak yetişir.

16 Nisan

Ormanın Katmanlarında Bitki Türleri

Ormanı çok katlı açıklama, insanların ormanı anlamaları için geliştirdikleri bir teoridir. örneğin çalıların, otların veya yosunların asla ağaç tepesine kadar çıkamadıkları doğrulanmıştır. Ormanların yapısını daha iyi anlamak için model bir kavramdır. Tabii ki sincaba atamak mümkün değil, örneğin tüm katlara geçebildiği için. Bu belirsiz ilişkiler ve sınırlar da ele alınmalıdır.

15 Nisan

Orman bakım ister-Dramatik Oyun

Bir veya iki çocuk orman korucusu olarak belirlenir ve şimdi diğerlerinin büyümesine yer açmak için ağaçları tek tek kaldırır. Önce çarpık, hastalıklı veya zayıf ağaçların kaldırılmasını sağlarlar. Bunlar, kıpırdayan veya kollarını uzatamayan çocuklardır. Bu eylem iki veya üç kez tekrar edilebilir. Alan çok dar olduğunda, bazıları “hasat” olacaktır. Kaldırılan “ağaçlar” ne olmak istiyorlarsa onu dileyebilirler: bir dolap mı, bir kitap mı yoksa bir keman mı? Bu, kalan ağaçların iyi büyümesine, büyük taçlar oluşturmasına ve sonunda genç ağaçların yeniden gelişebileceği tohumlar dökmesine izin verir.

15 Nisan

Ormanda Matematik

Çocukların fikirlerini alın ve farklı seçenekleri deneyin. Bir ölçme seçeneği şu olabilir: çocuklar ağaç gövdesinin hizasında arka arkaya uzanarak sıralanırlar. Bir yetişkin onlara katılırsa kaç çocuk gerektiği denenir. Çocuklarla sayılar, oranlar hakkında sohbet edin ve diğer ölçüm yöntemlerini deneyin.

07 Nisan

Küçük Orman Perisini Yakalama Oyunu

rmanda oynanacak bu oyunda ipler ve halatlar kullanılmalı, oyun alanı halatlarla sınırlandırılmalıdır.

Oyun alanında kısa bir ağaçta olmalıdır.

Bir çocuk peri ebe olarak seçilir. İşaret olarak kendisine bir dal ve sopa gibi bir malzeme verilir.

Diğer orman perileri ona yakalanmamaya çalışırlar ancak işaretlenen alanı terk edemezler!

04 Nisan

Gözü Kapalı Ağacını Bul!

Biri diğerinin gözünü bağlar ve onu gözü kapalı dolambaçlı yoldan bir ağaca götürür. Gözü kapalı olan kişi ağacın tüm özelliklerini hatırlamaya çalışmalıdır (bunun için ağaca dokunmalı, kokusunu almalı, hissetmeli, kucaklamalı…).

04 Mart

Ayna ile ormanı keşfet

ocuklar aynaları ile ağaç tepelerini ve etrafı incelerler.

Çocuklar kendilerini ağacın tepesine geziyormuş gibi hissederler ve bu çok eğlencelidir.

Çocuklar bu oyunu grup oyunu olarak da oynayabilirler.
Örneğin bir çocuk sadece aynaya bakar diğer çocuk onu ormanda gezdirir.
Daha sonra eş değiştirilir.