Çocuklar yarım daire şeklinde oturur. Öğretmen masada su dolu bir kapla ve farklı malzemelerle etkinliği başlatır. Çocuklara su ile neler yapılabileceği hakkında kısa bir sohbet yapılır (başlangıç sorularıyla). Her çocuğa küçük bir kap içinde su verilir. Masaya farklı malzemeler konur. Çocuklardan malzemeleri suya daldırmaları istenir:
Çocuklar farklı kültürlerin müzik geleneklerini keşfeder. Topluluk içinde birlikte hareket etme ve ortak bir şey yapma deneyimi yaşarlar. Müzik yoluyla kendilerini ifade etme becerilerini geliştirirler. Ritim ve koordinasyon becerileri gelişir. Grup çalışmasına katılma ve eğlenceli bir deneyim yaşama fırsatı bulurlar.
Çocuklar, fırçalarını suya batırarak kahverengi sulu boyayı karıştırmaya başlarlar. Daha sonra boyayı sincapların üzerine sürerler. Çocuklar mavi sulu boyayı karıştırarak sincapların resminin arka planını boyar. Boya kuruduktan sonra, çocuklar tutkalı kâğıdın üzerine sürer ve sonbahar yapraklarını kâğıda yapıştırırlar.
Duygu hikâyeleri:
Öğretmen çocuklara hikâyelerle Eylül’ün neden sinirli olduğunu, Arya’nın neden neşeli, Asena’nın neden ağladığını ve Deniz’in neden memnun olduğunu anlatıyor. Üzgün duran Ekin’e ve sinirli Eylül’e nasıl yardımcı olunabilir?
Ben bugün…